08 maj 2014

Bastun kommer till Langkawi

Vid lunchtid landade jag på Langkawi. På planet hade jag mött tre herrar där en bar på en hink till en bastu så det var inte svårt att dra slutledningen att det var dessa tre som skulle hem till oss och installera vår bastu. När jag kom till huset ringde även transportören och sade att han skulle vara vid vårt hus om en timme. Allt verkade gå som det skulle - över förväntan. Så kom lastbilen och de tre kinesiska herrarna samtidigt och allt lades ut under tak.


Alla delar skulle sättas separat så att pusslet sedan bara kunde sättas ihop.


En av gymsakerna ställdes ut så att det blev lite mer plats för hopsättning av bastun.


Det första som hände sedan var att när metallramen skulle sättas ihop på golvet så saknades fyra delar. De tre männen fick åka iväg för att hitta en järnhandel där de kanske kunde få tag på delarna. Tur att det var torsdag och inte fredag för då skulle alla butiker varit stängda... En timme senare var de tillbaka och hade hittat vad de behövde!


Det var spännande att följa bygget och det såg riktigt fint ut!


Mitt i allt kom en leverans av utemöbler också. Transportfirman som kom bestod av en liten tunn man och hans ännu mindre fru. De klarade knappt att få av stolarna från lastbilen och när det kom till bordet tog det stopp. Hur kan man skicka ut folk som inte orkar bära sakerna. Inte hade de med någon kärra heller. Det var ju likadant med gymsakerna när de kom. Vi fick gå till grannen som har flera arbetare på plats och be om hjälp. Det var ju tur att de var där!!! När benen var påsatta på bordet skulle det vändas och våra tre kinesiska vänner var snälla och hjälpte till. Bordet vägde säkert 250 kilo. Det roligaste av allt var att Teakia skickat fel bord - det var inte det vi beställt. Jag ringde dem och hon som hjälpt mig hade varit ledig den dag det skulle skickas så de hade skickat upp möblerna utan att titta i kartongerna om det var rätt eller ej...


Det blev ju fint i vilket fall, men bordet har skumma vita fläckar på ytan som om någon droppat färg på det.


Bastun gick snabbt framåt och Michi var glad över alla bilder han fick.


Jag fick uppmuntra installatörerna med lite öl så de skulle orka vidare. Det var väldigt varmt!!


De försvann sedan från oss först vid halvåtta-tiden efter intensivt arbete. Jag satte mig med datorn, en god bok och en lätt middag denna fastedag. Underbart!