16 juni 2014

På väg mot Sverige... eller inte

Lägenheten börjar nu se riktigt fin ut. Vi var lite smått irriterade på Paige, Annas kompis som hon delat lägenhet med, då hon inte städat sitt rum eller sitt badrum alls, utan bara packat och rest. Det tog oss lite extra tid.



Till slut var allt packat och färdigstädat och vi kunde pusta ut. Tiruel, som varit vaktmästare i fastigheten Anna bott i, kom upp för att kolla att allt såg bra ut. Depositen skall utbetalas om cirka tio dagar så vi hoppas att det funkar.




Vi traskade iväg för att äta lunch på en restaurang alldeles nära Annas lägenhet. Här hade de en prislista om man satt i baren och åt och en dyrare om man satt där ute. Det har jag aldrig sett tidigare.


Vi tyckte först att rätterna var väldigt dyra här, När vi beställde tre sade kyparen till oss att bara ta halv storlek då de var så stora. Trots att vi gjorde det så orkade vi inte äta upp allt!



Så här mysiga är massor av serveringar. Några bord och parasoller på trottoaren och genast kommer massor av folk och sätter sig.




En sista liten cerveza con limón hann vi med också tillsammans med patatas bravas, jamon serrano och gambas al ajillo.




Så var det dags för Anna att för sista gången stänga dörren till sin lägenhet.




Här är portuppgången till 21, Calle de los Vascos där hon har bott.



Så bar det av ut till flygplatsen. Anna har berättat att flygen ofta är försenade från Madrid men denna gång stod planet inne tidigt och vi kom iväg som vi skulle. När vi var i Amsterdam och satt och väntade på nästa flyg till Göteborg plingade det till i telefonen och det stod att vårt plan var inställt. Det var dessutom sista planet för dagen till Göteborg. Det kunde inte vara sant. Snabbt som ögat sprang vi iväg till transferdiskarna och vi hade blivit ombokade till planet 12.10 imorgon!!! Jag skulle ju ha en kille som skulle komma hem och stämma vår flygel - äntligen - och detta var bokat sedan flera månader då han är så upptagen. Pappa var på väg till Öland så han kunde inte släppa in honom. Så typiskt!

Vi blev incheckad på Ibis hotell ganska nära flygplatsen. Bussen som körde oss dit stannade vid fel hotell och alla fick ta sitt handbagage och traska iväg en bit. Vi fick vårt rum klockan 21.45 och blev upplysta om att buffén vi skulle få skulle stänga klockan 22. Anna och jag var nästan först i kön så jag undrar hur det gick för resten.

Vi skyndade oss upp till restaurangen och där låg tre torra fiskbitar och ett par tråkiga köttbitar. Vi bestämder oss snabbt för att vi skulle gå till a la carte-restaurangen istället. Då ville servitören vid buffén förbjuda oss att byta restaurang. Han sade: KLM har beställt detta till er, den andra restaurangen har två sjuka i personalen idag och den restaurangen är bara för hotellgäster. Och vad var vi??? Tror jag växte två decimeter innan jag tydligt gjorde klart att hade vi nu missat ett plan så skulle vi i alla fall få äta var vi ville. Dessutom betalade vi ju för det. Han backade snabbt, Anna och jag fick varsitt glas vin som ingick i vår voucher och traskade sedan iväg till nästa restaurang. Helt sanslöst!



Efter en god carbonara och en pizza Hawaii så kände vi oss lite mer vänligt inställda. Vi fick oss ett gott skratt när vi kom ner på rummet och såg skylten på dörren. Förbjudet att röka och förbjudet att ta droger. Om man ändå gjorde någotdera så fick man böta 100 Euro. En sådan skylt kan väl bara finnas i Holland?



Imorgon bitti blir det frukost och sedan ut till flygplatsen för ett nytt försök.