09 november 2021

Dags att fixa klart med kaklet

Så späckade dagar nu. Startade med spanskalektion strax innan nio hemma hos min fröken Maru. Därefter blev det Almaspuri och möte med en kille som skall fixa nya fönster till lägenheten. Pris kommer ikväll och leverans förhoppningsvis inom ett par veckor. Hem och en snabb lunch och sedan vidare till Feruni för att beställa kakel. Det tog cirka tre timmar att sitta ner och gå igenom allt. Här kommer lite bilder. Första bilden är så som vi kommer att ha det i vårt badrum.


I badrum två blir det den översta, lite mer beige, färgen med de mindre rutorna i duschutrymmet.


I köket blir det golv som ser ut som trä, men som är klinker så att det är mer tåligt om man spiller.


Kökskaklet blir glossy white, men jag kommer att sätta dem rakt på varandra och inte omlott som här.


Det sista utrymmet är kombinerad gästtoalett och tvättutrymme. Golvet blir hexagoner och väggarna kakelplattor på 60x30cm allt i matt vitt. Kommer se rent och fräscht ut.


Färgerna för de tre badrummen.


Färgerna i köket: Grå underskåp, vita luckor på överskåp och högskåp och träfärgat golv.


Var sedan nere på jalan Ipoh och jagade efter ett par extra kakelplattor till vårt vardagsrum. När vi rev ner väggar och inbyggda skåp gick några kantstenar sönder. Hittade inte något som är helt exakt, men skall köpa någon platta och se om det funkar.


Hittade en som jag tyckte var rätt så lik.


Kikade lite på smarta kontakter som finns nu. Lite snyggare än bara massor av kontakter brevid varandra.


Nu har jag bara kvar att köpa handfat så att Signature Kitchen kan göra lådor till dem, köpa krokar till badrummen och badrumsspeglar. Känns ju som om det går att se ljuset i tunneln.