13 september 2022

Busstur till La Canada och juicemaskin levererad

Vaknade till en regnig morgon och det visade sig vara helt rätt att ta in de stora och ljusa kuddarna. Det är ändå lite mysigt med en regnig dag när man får hålla sig inne utan dåligt samvete.


Revisorerna skickade meddelande och frågade om de kunde lämna över bokslutspärmar till oss. Det är cirka fem minuters gång mellan våra kontor. Då skickade de pärmarna med Grab, som Uber, och lämnade mitt telefonnummer och man måste gå ner och hämta det. Smart! Efter lite trixande fick jag tag på kontoret i Malaysia, lämnade telefonnummer till föraren och de fick tag på pärmarna. Det är ju sådant som absolut inte får försvinna.


På morgonen hade jag fått meddelande om att vår juicemaskin skulle levereras under dagen innan klockan åtta ikväll. Också bra dag med regn när jag skulle sitta inne och vänta. Redan vid elva knackade det på dörren och maskinen var levererad.


Nu slutade det att regna och jag tänkte att jag får ta tag i mina buss-upptäckter av området. Hittade busstationen och buss L79 som visade sig vara en fantastiskt buss. Den stannade på hur många ställen som helst och många av de ställen man vill besöka, t.ex. Puerto Banus där vi har El Corte Ingles, Marbella centrum med fina Apelsintorget, La Canada - det stora shoppingcentret utanför Mabella, samt den stora busstationen dit jag kom med bussen från flygplatsen. Bussen kom väl inte direkt enligt tidtabellen, men tio minuter försenade kom vi iväg, strax innan tolv.


Det var en fin stor buss som kom och den var nästan helt fullpackad. Gissar att fler kommit på den briljanta idén att shoppa idag när det var lite halvkasst väder.


En halvtimme senare var jag framme vid La Canada.


Det fanns många trevliga affärer även om det självklart är mest de stora kedjorna. Jag var helt nöjd med att hitta Zara och Mango och kom hem med stövlar och höstjacka. Känns mysigt att förhoppningsvis få uppleva lite höst i England innan vi åker. På vägen hem införskaffade jag också ett busskort. Det är redan billigt att åka buss, min tur idag kostade 1,31 Euro per väg, men med detta kortet får man 30% rabatt och priset blir under en Euro.


Klockan sex bar det iväg igen och jag gick nu på en Zumbaklass. Jag har varit här en gång tidigare och hon som har kurserna är otroligt bra. Det är väldigt högt tempo så ganska tufft. Tur att jag har dansat mycket latinodans i olika former tidigare. Tuff träning men jag har ett leende på läpparna hela tiden.


Det blev en stilla kväll med Birgittas bok i våra nya stolar. Skönt!