14 januari 2021

Fredrik fyller år

Fredriks rum här på Langkawi är nu ommålat. De skulle ha målat taket också men det hade de glömt. Det borde ju ha målats först så man inte droppar på väggarna sedan. Med tanke på hur slarviga de är här så gav vi faktiskt upp och struntade i taket. I morse klättrade jag och Thelma på stegar och hängde upp gardinerna igen.


Efter att ha jobbat vid datorn fram till ett så blev det en tur upp på berget under lunchen. Lite senare ringde vi dagens födelsedagsbarn och sjöng. Tänk att han fyller 24. Sanslöst!


Tänkte slå mig ner vid poolen med en bok på eftermiddagen men fick sätta mig vid datorn igen. Tidigare när de stängt ner i KL så kunde man som arbetsgivare skriva ett brev om det var någon nyckelperson som behövde komma in till jobbat, t.ex. en datakille så att allt funkar som det skall. Nu visade det sig inte räcka utan man måste dessutom vara godkänd av MITI, en malaysisk myndighet. Jag fick sätta mig för att registrera oss och ansöka om att vi får ta in folk. Det var flera sidor på malaysiska. Så konstigt här att just myndighetssidor aldrig är på engelska när allt annat är det. Det blev google translate och en stilla bön att allt skall gå vägen. Nu får vi vänta fem dagar. 

Fick den här roliga på WhatsApp idag. Det kan inte vara lätt att lära sig svenska :)


Fredrik skickade ett foto under kvällen. Våra blommor hade kommit fram. Han hade dessutom blivit hembjuden till Helene med familj så det var ju väldigt roligt.


Vet inte när han firade sin födelsedag i Lerum senast? 2003? Tur att han ändå har lite familj och vänner runt sig. Det skulle vara tråkigt för honom att sitta helt ensam.