14 december 2014

Universitetsansökningarna inne

Anna bläddrade i en tidning idag med en fastighetsbilaga och upptäckte att hon var med på bild. Hon blev ju intervjuad om Verve Suites och de använder detta som reklam i olika medier nu. Kul!


Michi var och hälsade på Angelika, Stanley och lilla Stella idag och hon var klädd i en jättesöt julklänning!


Hon fick en julklapp av oss med figurerna som är med i Frozen och Michi sade att hon bara började flämta när hon såg vad det var. Hon älskar musiken och filmen. När hon sedan skulle äta banan så skulle de små figurerna äta det också :) Hon är för söt!


Fredrik är nu klar med sin "personal statement", ett personligt brev om sig själv och varför han väljer att plugga just ekonomi och management. Detta måste sedan bifogas med ansökan. När man söker till Storbrittanien så kan man bara söka till fem universitet och detta görs via ett system som heter UCAS. Han har nu gjort sina val och betalningen är gjord. Allt är nu skickat vidare till skolan som skall bifoga ett rekommendationsbrev från en lärare samt de betyg som skolan förutser att han kommer att få när han går ut, baserat på resultaten hittills. 


Det var ett stort ögonblick när vår yngste nu skickar in sin ansökan! Nu är det bara väntan kvar samt att alla tentor som kommer i maj. Han kommer dock att få resultat från universiteten efter hand med besked om de är intresserade av honom eller ej, samt vilka krav de har på tentaresultaten i maj för att han skall komma in. Spännande och nervöst.


Fredrik, Anna och jag gick ut och firade lite och åt en god middag på La Casa på kvällen. Tänk vad stora de är. När skall man någonsin hänga med och förstå hur fort det har gått!!!


Fredrik hann med ett litet besök hos sin brasilianska flickvän Amanda innan kvällen var slut, medan Anna och jag trötta gick hem var och en till sitt. De är fina våra barn :)