26 februari 2018

Pappa och jag blir bjudna på lunch

Anna skickade foto från Geneve idag. Hon fick en resa hem till Sophie Ritter i födelsedagspresent och har varit där i helgen. Det har blivit skidåkning och, som här på bilden, pulkaåkning och mycket annat kul. Imorgon bär det av hem till London igen. 


Hemma har vi nu matat Shadow lite mer. Han blev påkörd av en moppe och haltar på ena benet. Ingen jakt för honom på nätterna, så bäst att han får lite mat så att han klarar sig. 


Pappa och jag åkte in till Kuah idag för att tvätta bilen och ta en lunch. När vi lämnat in bilen så går vi till den lilla, mycket lokala restaurangen brevid. Kvinnan som står där, tittar på oss med viss skräck och man ser hur tankarna far genom huvudet. Åh nej, två vitnäsor, jag kan ingen engelska. Hon kastar en hjälpsökande blick mot två unga killar som sitter vid bordet bakom oss. När jag beställer på malaysiska andas hon ut, sänker axlarna och ler. Beställningen går utmärkt. Nasi ayam, ris och kyckling, standardrätt på alla restauranger av lokal karaktär. 

Killarna vid bordet bakom börjar prata på malaysiska och frågar mig hur det kommer sig att jag kan språket och varifrån jag kommer. Vi konverserar en lite stund innan pappa och jag får vår mat. Efter ett tag går killarna och säger smaklig måltid och vinkar glatt. När jag en stund senare reser mig upp och skall betala säger damen att det är redan betalt. Jag står som ett frågetecken och ber igen att få betala för två personer. Då berättar hon att de två killarna även betalt för vår lunch. Helt chockade och med stora leenden lämnar vi restaurangen. Biltvätten, som gjorts för hand, medan vi åt är nu klar. Kostnad 10 rm, dvs 20 kronor. Man måste säga att Malaysia är fantastiskt!!! Både prismässigt och med vänliga människor 


Bilen såg helt ny ut efter den "dyra" tvätten. 


Senare på kvällen åkte vi ner till Cactus och åt middag. Gott som alltid. Det var första gången pappa kom med hit.


Väl hemma igen gick vi in och kollade en film om terracottaarmén på Youtube. Intressant! Bäst att läsa på, snart åker vi!