22 augusti 2012

Tropisk regn i Lerum

Vaknade i måndags  av att det var helt kolmörkt i rummet och kikade ut. Svarta moln tornade upp sig runt hela Lerum och efter en halvtimme brakade det loss ordentligt. Det var precis som ett tropiskt skyfall i Malaysia. Åskan mullrade tungt och regnet bara vräkte ner. Stuprännorna klarade inte ens att ta hand om allt vatten som kom. Efter en knapp timme tonade det ner till ett mer normalt strilande regn för att sedan klarna upp helt.


När vädret ändå var så kasst gav jag mig på den stora uppgiften att rensa och gå igonom klädkammaren. Ett typisk plats där man bara ställer in saker bara för att det finns lite hyllor och ytor som ingen ser. Nu har jag upptäckt något fantastiskt - det fanns ett golv därinne och nu kan man se det också :) Efter en timme ute rensande grusgången hade jag riktigt gott samvete och det blev en liten stund framför tv:n och en liten god middag.

Gårdagen, tisdag, gick i samma flitens tecken. Nu var det TV-rummet som skulle fixas. Låter inte så jobbigt, men allt jag inte visst var jag skulle ställa när jag städade de övriga rummen stod nu här. Lådor och påsar packades och bars ut i biln för vidare färd till Röda korset eller sopstationen. Stack iväg för att lämna allt, men då tändes oljelampan på bilen. Som tur var så var det inte den lampan när man omgående måste stanna utan den som blinkande varnar för att oljenivån är låg. Efter lite konsultation med svåger Thomas åkte jag hem igen och sedan kom han med den rätta oljan för bilen. Tur man har snälla släktingar :)

Har hållit på och virka mina små rutor nu när jag varit själv på kvällarna och är nu uppe i 15. Det behöves cirka 300-350 för ett sängöverkast så det är bara att kämpa på... Onsdag kommer Anna hem och det skall bli så mysigt!