15 april 2016

Thaitempel och Wild Life Park

Fredag morgon hade vi ställt väckarklockan tidigt och redan vid åttatiden traskade vi upp på berget för att titta på utsikten. Det var faktiskt riktigt skönt för det var skugga nästan hela vägen. Pappa var värsta bergsgeten och stannade en gång för att ta lite vatten och sedan på det igen. Inga problem där inte!




Det är ju väl värt att ta sig upp för utsikten är väldigt fin!



Vi kunde riktigt njuta av den goda frukosten vid poolen när vi kom ner igen.


Harry, en tysk kille som har larmfirma, kom hem för att fixa med våra kameror samt sätta in larm i huset. Vi pratade lite om vad som finns att göra och han rekommenderade ett thaitempel och även en park med fåglar och djur. Vi satte oss i bilen och åkte först till templet.



Det var många gyllene buddhas som prydde platsen.




Även en kobra tillbads. Den såg nästan lite väl verklig ut...





En flera meter hög staty hade också huggits ut ur en klippa. Hur kunde de arbeta där...?



Vad vi inte visste var att det var Songkret - thailändskt nyår och vattenfestival. Alla barn sprang omkring med vattenpistoler och de vuxna gick runt med hinkar! En kvinna kom fram och skulle hälla en hel hink över mig men det blev till slut en halv hink över halva mig. Ha ha ha!


Vi åkte sedan några kilometer till för att komma till denna Wild Life Park. Spännande med nya saker!






Vi skrattade gott åt förhållningsreglerna för att gå i parken. Gillar speciellt nummer 7 under Dont´s:
7. Do not secretly keep our small birds or animals in your bag? Varför frågetecken???



Man kunde köpa en matpåse till djuren för sex ringgit så det gjorde vi. Vi fick sedan mata allt från papegojor och flamingos till mushjortar och andra djur.




Vi kom sedan in i en fågelavdelning där jag till slut hade säkert 50 undulater på mig. Två större fåglar trasslade in sig i mitt hår och en bet mig i örat.



Pappa fick en av de större på sin keps. Såg ju lite kul ut!



Vi hittade de söta mushjortarna också. Den är inte så där jättestor om man jämför med fågeln som står brevid!




Jag brukar ju gilla roliga skyltar och vi såg denna varningsskylt som väl avsåg alla föräldrar som lyfter sina barn så de skall se bättre.



Michi skulle landa halvsju på Langkawi men när han flög från Subang så fick de vända. De kunde inte få på luftkonditioneringen på planet så det var hur varmt som helst. De bestämde sig för att gå tillbaka till Subang och ta ett annat plan. Det gick bra och han blev "bara" en timme försenad. VI fick sedan besök av Anders med fru och yngste sonen. Anders var den som köpte in tomterna på Langkawi och lät bygga våra hus. Han tyckte mycket hade hänt sedan han var där sist!



När våra gäster avslutat sin drink och gått blev det grillning i den brasilianska grillen och vi invigde det nya bordet. Vi har ju precis tre barstolar så det var perfekt för oss tre!