29 november 2018

Heldag på 1 Utama

Idag åkte jag in till 1 Utama redan vid tiotiden för att kolla på julklappar och jag lämnade inte affärerna förrän klockan var fyra. Det var många kassar med hem och flera julklappar klara. Känns väldigt skönt! Det var julpyntat för fullt och tomtar på plats. Det känns alltid lite absurt i detta tropiska klimat!




Väl hemma så blev det ett sista ryck på löpbandet innan loppet på söndag. Nu får benen vila lite. När jag var klar började Thelma och jag med julgodiset. Först blev det knäck.




Efter det gjorde vi fudge. Den skulle koka länge på 125 grader, men blev ändå lite hård. Mer som dajm. Smaken är i alla fall väldigt god.



Sist ut var glöggen. Igår hade jag lagt kanel, kardemumma och nejlikor i en deciliter vodka att dra över natten. Nu silades kryddorna bort och den smaksatta vodkan luktade verkligen jul!



Essensen värmdes sedan upp tillsammans med ett par flaskor rödvin.


Nu är glöggen redo att tas med till kontoret på måndag. Jag kommer ju direkt från flygplatsen så Thelma får packa muggar, godis och tillbehör och möta mig på kontoret.



Det var också dags att börja packa. Åker inte hemmifrån förrän strax efter tio i morgon bitti så det är rätt gott om tid, men skönt att ha det mesta klart!

Julpynt på kontoret

Det är alltid lika roligt att vakna och se vilka foton som kommit in från familjen. Michi har en sak han gör nästan varje år och det är att rensa frysen. Fick denna bild och han har nu en total koll på vad som finns i frysen. Dessutom äter han upp det som finns där i stället för att handla nytt. Jag är nog bättre på att stoppa in saker där och glömma bort vad vi har...


Han och Anders hade sedan varit ute på middag. Så roligt att se Anders så pigg. Han verkar ha blommat upp när Michi kommit på besök.


Själv satt jag på kontoret idag. Lite morgonkaffe blev det. Jag köpte flera påsar med godis på Langkawi sist som jag häller upp i en skål varje gång jag jobbar, till killarnas förtjusning.


Dags att packa upp allt julpynt jag var och handlade på Ikea för ett litet tag sedan. De här små paketen var väldigt söta!


Ny duk och lite grönt på bordet gav lite mer julstämning.


Ljusstakar och stjärnor kom upp i alla rum och våra malaysiska kollegor hade många frågor.


Fick klättra på en något ranglig stege för att få upp julstjärnan. Med tanke på att vi dessutom är på våning 21 så killade det lite i magen när man tittade ut. Men, det gick fint!


Söta små tomtar hittade jag också på Ikea.


Var och handlade i Jaya Grocer efter jobbet. Jag behövde vin för att göra glögg hemma. Skrattade gott när jag fick syn på den här skylten. Titta längst ner - reklam för Swedish ham. Jaya grocer säljer nämligen vad vi skulle kalla julskinka!


Hittade även en yoghurt - Swedish style. Tänk att vi skickar ut så mycket i världen. Det får bli frukost i morgon.


Jag tänkte fixa lite juligt för killarna som är så långt hemifrån. Imorgon blir det lite julgodis och glögg, så kan vi ha lite mysstund på måndag eftermiddag.