05 mars 2018

People square, Fabric Market och Xin Tian Di

Nya bilder från Langkawi. Bygget fortskrider och det ser stabilt ut igen.






Pappa och jag vinkade av Michi som nu åkte till Nantong med Grace och kommer tillbaka i morgon kväll. När de rest så gav vi oss ut för att hitta People´s Park och People´s Square. Vi var lite konfunderade när vi såg skyltarna, men Google Maps fixar det mesta.



Till slut hittade vi fram och det var väldigt stort, men kanske inte jättemycket att se.






Vi tog sedan en liten brunch på Starbuck´s. Vi hade letat efter ett café i parken. Hittade till slut ett, men det var mer ett riktigt matställe och vi ville bara ha kaffe och en macka.




Vi gick tillbaka till hotellet och hämtade min ryggsäck där vi hade pappas skjorta och två klänningar som var mina. Nu var vi redo för att åka till Fabric Market på 399, LuJiaBang Road. Vi startade med en skräddare lite högre upp i huset som Robert rekommenderat, butik 371. Där fick pappa beställt tre skjortor för 450 yuan. Nu hoppas vi de blir bra. Vi ska hämta dem på onsdag.



Vi letade sedan efter butik 156 där jag tidigare köpt väldigt sköna jerseyklänningar. Det fanns inte! Det visade sig att de flyttat till 150. När hon visade visitkortet kände jag igen namnet. Pust vad skönt. Skulle bara ha ett par stycken, men givetvis blev det fler. Snygga tyger och snygga modeller, skräddarsydda efter mina mått för 180 yuan styck, cirka 240 kronor. Samma pris som för tre år sedan. Vem kan motstå???



Hittade en klänning som redan var klar som jag provade. Så snygg! Den hamnade i ryggsäcken direkt.

Vi tog sedan en taxi hem och lämnade in våra saker. Strosade sedan lite på Nanjing Road, den stora gågatan i Shanghai som ligger precis vid vårt hotell. Jag var bara tvungen att fota en bild på McDonalds. De hade en ny hamburgare. Jag känner någon som nog skulle gilla den...




Mycket dekorationer kvar från det kinesiska nyåret.



Pappa och jag tog sedan lunch på stan. Skrattade gott åt den här rätten. Lemon chicken brukar ju vara kyckling med citron och inte tvärtom :)



Det blev varsin liten Tsingtao till maten. Små söta knubbiga flaskor.



Vi provade sedan grillat fläskkött och räkor i vitlök. Roligt att testa den lokala maten.




Jag hittade tillbaka till affären där jag tidigare köpt en del pärlor och halsband. Nu gör jag ju inget längre så jag skall verkligen inte öka på lagret. Hejade på tjejen jag handlat av tidigare, Lindy, och som i många år gjort mycket för Snö. Köpte några få halsband som jag skall hämta i morgon bara till mig själv. Pappa gick sedan till hotellet och jag strosade i affärer en timme till.



På kvällen åkte vi till XinTiandi, ett område med gågata och massor av restauranger. Det var så kallt ute. Mest västerländsk mat. Till slut hamnade vi på ett ställe och åt pizza med pekinganka. En fusion så god som någon.






Vi var hemma på vårt hotell igen vid halvtiotiden och tog en tidig kväll.




Michi träffade Chen i Nantong, även kallad Gambei Chen. Det betyder botten upp-Chen. De snapsade med vin. Lite lugnare än Mantai i alla fall.




Vad gör man inte för affärerna? Michi var dock på hotellet vid nio också och fick en lugn kväll efter middagen. I morgon tillbaka till Shanghai.