30 mars 2011

Swea Världsmöte dag 2, 17 mars. Mingelkväll

Sista aktiviteten denna andra dag var vår mingelkväll vid poolen på Marriott. Nästan 150 Sweor kom så det var roligt! Varmt var det, men det fanns ett rum med luftkonditionering som man kunde gå in i om det blev för jobbigt :)

Första timmen kom alla efterhand, registrerade sig hos Annelie och Helen och fick sedan gå runt och mingla.

Så började den mer officiella delen av programmet och jag hade blivit tillfrågad om att vara konfrencier.

Lite nervöst att tala inför så många, men vänligt leende ansikten på första raden gjorde det genast enklare :)


Första talare fram var vår egen Maria, ordförande Swea KL och Mimmi Svensson som är vår regionordförande för Asien.

Nästa par på scen var vårt eget ambassadörspar. Per-Arne gjorde succé när han berättade hur han lämnat ett St Patricks Day-party och imponerat på alla de manliga deltagarna när han sade vart han skulle: Till ett party med bara kvinnor, 150 stycken. Det lockade fram goda skratt! Anette berättade också om hur hon tagit till sig Swea under alla år utomlands och jag tror vi alla kände igen oss. Så tråkigt att de lämnar KL nu, för de har verkligen gjort ett bra jobb här!

För att inte ha för många tal på raken, bröt vi för middag. Denna kväll var ju tänkt som en mer "lättsam" kväll med tid att träffa både nya och gamla bekanta.

Nasha hade också ordnat fyra stationer med aktiviteter som man kunde pröva på. Den här erbjöd att få en tavla med kalligrafiskrift.

Med på festen var Hanna Myrling, som imponerande nog kom hit till KL från Japan, trots de svårigheter som de har där nu. Till höger står Lisa Jahrsten från Perth, som varit skolkamrat med min syster. Hur liten är inte världen.

Efter ett tag var det dags att gå upp på den lilla scenen igen, denna gång för att presentera Internationals styrelse. De var alla värda en stor applåd för det arbete de dagligen lägger ner.

Så var det dags för vår första lottdragning. Vi drog bara de tre högsta vinsterna och resten sattes upp på en lista vid poolen. Förstapriset, en tavla av Kuen Stephanie, vanns av Birgitta Odqvist från New Jersey. Konstnärinnan var själv där och kunde lämna ut priset.

När lotterna var dragna var det officiella paketet slut och återstoden av kvällen blev bara mingel med alla Sweor. Inte så illa det :)

Alla aktiviteter provades. Här var det en station med hennamålning.

Det fanns även möjlighet att prova batikmålning, eller som här, få sin karikatyr målad.

Framåt halvtolvtiden var det dags att vända hemåt igen och förbereda nästa dag.