11 juli 2016

Från Pisa till Cinque Terre

Det blev lite sovmorgon och vi åt frukost tillsammans först vid halvtiotiden. Det kändes nästan som att sitta hemma hos någon med två italienska damer som surrade runt oss och fyllde på allt.




Vi upptäckte helt plötsligt när vi öppnade garderoben på rummet att den innehöll ett helt kök!




Strax efter tio promenerade vi så iväg till Pisa centralstation som låg en knapp kilometer bort. Här inköptes biljetter till Monterosso i Cinque Terre. Vi hade tur så det gick ett direkttåg.



Vid elvatiden bar det iväg. Väldigt mysigt att åka tåg för man får se så mycket. Resan tog en dryg timme.







Väl framme blev det en ny promenad till vårt hotell som hette Palme.




Personalen var supertrevlig och Emma i receptionen, en  jättesnygg italienska i min ålder, började direkt skoja med pappa när han skulle bo ensam... Vi fick rum med balkong. Härligt!





I grannrummet 304 bodde Anna och Fredrik.




Vi tog oss direkt en promenad längs med havet för att hitta ett lunchställe.




Såg helt fantastiskt ut även om det liknade franska rivieran med sitt myller av parasoller och solstolar.




I gamla stan hittade vi ett mysigt lunchställe och efter lite väntan, inte lätt när man är nio personer, så fick vi plats.




Det blev dels risotto med scampi, dels carbonara. Stora uppläggningsfat kom ut till oss och serverades sedan direkt.




Alla var rätt hungriga nu och maten både såg god ut och smakade gott.




Två glada tjejer väntandes på att få börja äta.




Mätta och belåtna tog vi oss sedan en tur i gamla stan. Passerade bland annat ett ställe som sålde de största rödlökar jag någonsin sett. Kolla Annas hand uppe i vänster hörn...




På kvällen blev det sedan middag på en strandrestaurang. Michi och jag provade "stuffed mussels". Något nytt och spännande. Rätt som det var överraskade Helene med familj och tog fram paket till Anna för att gratulera henne. Det var jättefina örhängen och en ring från Edlind.






Så var första dagen till ända här i Cinque Terre. Vi har hört mycket från folk som varit här och ser fram emot några dagar med bergsvandringar och god italiensk mat.