24 december 2014

Julafton 2014

Julaftonsmorgon och hela familjen uppe. Anna hjälpte Michi med att skala potatis till Janssons och Fredrik dukade bordet. Själv fixade jag med resten av maten.



Strax innan tolv var det dags att steka köttbullar och prinskorv.




När gästerna anlänt blev det lite fotografering framför granen. Vi måste ha ett foto med hela familjen för att skicka in till Fredriks studenavslutning så det blir bra med ett aktuellt.



All mat dukades fram och det var dags för lunch med alla elva; Pappa, Helene, Thomas, Victor, Nicole, Anders, Bärbel och alla vi fyra.



Sillen var köpt, men Janssons och gravad lax hade Michi fixat.



Jag hade ordnat med köttbullar, revben, paté och annat gott.



Skinkan griljerades igår och åker med hem till pappa efter dagens lunch.




En glad del av lunchgästerna...



Alla kusinerna på plats. Man får vara glad för varje jul som alla är med nu när de är så stora.



Och de sista fyra deltagarna vid julbordet...




När maten var uppäten så fick kusinerna öppna alla sina paket.



Rätt som det var började det vräka ner snö efter att ha varit plus 8 grader i flera dagar. Äntligen fick vi se lite vitt ute.



Helene och jag dukade upp kaffebrickorna och fixade kaffe och alla bänkade sig däruppe framför TV:n för att se Kalle Anka. Undrar om det kommer att ebba ut efter vår generation?




Som alltid på julafton åkte vi bort till Lerums kyrka vid halvfemtiden. Det är verkligen fin den kyrka. Här har många familjehögtider ägt rum.





Även i år fick vi besök av jultomten. I år hade han till och med en ren parkerad utanför i form av vår lilla hyrbil :)




Fredrik och Anna assisterade tomten med att ta fram alla paket under granen. När alla paket sedan var öppnade så blev det lite nattamat med Anders och Bärbel som var de enda som var kvar. Det har varit en jättemysig dag och kväll och den gick som alltid alldeles för snabbt. Nu är det bara ett par dagar kvar hemma i Sverige innan det är dags att åka iväg med Helene och gänget.