22 januari 2019

Heldag med Anna-Karin

Michi var borta hela dagen idag också, så jag hade stämt träff med Anna-Karin. De bor i French Concession i Central Residence. Så roligt när jag tog en taxi dit för jag skulle till nummer 1038. Rätt som det var så var vi vid nummer 1078 och jag fick hoppa ur för att gå tillbaka en bit. Jag kom direkt till en korsande väg och fortsatte över. Första huset som kom var 1006??? Det saknades massor av nummer och deras fanns ingenstans. Jag såg några höga hus en bit bort och drog mig ditåt. Detta var på en helt annan gata med annat namn, men se, där var deras hus. Anna-Karin hade försökt få någon klarhet i deras adress, men gett upp :)




Jag var deras första gäst så det var ju lite kul! Efter en stunds fikande så gick vi ner och kunde åka iväg med deras chaufför. Här skall man helst inte köra själv utan chaufför kommer med jobbet.



Jag hade fått tips av Lydia om en butik som heter Spin. Den är ett kooperativ mellan kinesiska kommande keramiker som får en plats att ställa ut sina alster. Det fanns så mycket fint och till väldigt bra priser.



Jag köpte med mig den låga vasen med lite olika hål där man kunde sticka in kvistar. Matt, vit keramik. Snygg!



Vi åkte sedan vidare med chauffören till Fabric Market för att hämta mina klänningar och Michis alla kläder. Skönt med chauffören för det var ju en del att ta hem...



Anna-Karin fick alltså upptäcka några nya ställen idag. Hon har ju bara varit i Shanghai i två veckor och skrattade gott åt att jag som turist kunde visa henne lite ställen att åka till.



Var tvungen att fota inne i deras Volvo. På sätet var det insytt en liten, liten svensk flagga.




Michi var hemma i tid och vi gick ner till gymmet igen. Nu har vi varit riktigt duktiga. Jag skrattade gott åt den här skylten som satt på dörren till vår dusch. Varning för vått golv... Rätt vanligt och inte helt oväntat i en dusch kanske...




På kvällen var det middag med Grace och två av hennes japanska kunder plus chauffören. Michi och jag pratade svenska och engelska, Grace pratade engelska och kinesiska, en japan kunde japanska och kinesiska, en japan kunde endast japanska och chauffören endast kinesiska. Tänk hur översättningarna flög i flera led. Vad försvann i översättningarna? Det blev ändå en väldigt trevlig kväll. Undrade ibland vad vi fick att äta...




Som alltid i Asien så fick det bli en gruppbild på oss alla innan vi skiljdes åt.



Nu har vi träffat leverantörer till höger och vänster och Michi har besökt tre städer och fabriker här i Kina. Nu är det dags att åka tillbaka i morgon med väskorna fulla med olika inköp.