06 januari 2021

Greenland och Tokyo

Alltså man kan ju bara skratta åt Shadow. Han går och lägger sig på rygg i solskenet precis som om han solar. Det ser ju inte jätteskönt ut, men otroligt avslappnat!


Michi tog en timme på löpbandet. Han går och kollar dokumentärer på SVT nästan varje dag. Jag föredrar att simma. 


Idag tog vi oss äntligen in till Kuah för att besöka Greenland, affären med fläskkött på ön. Det fanns mycket goda saker även om det var rätt tomt i hyllorna idag. Någon - inga namn nämnda - nästan dreglade framför den här hyllan.


Affären ägs av 23-åriga Wei Ling och det var hennes pojkvän som gett mig visitkortet i PL Soon Huat. På onsdagar och torsdagar får hon in leveranser så det blir nog en tur hit på fredag. Affären låg i ett helt nytt område med flera trevliga restauranger.


När vi kom körande ner på vår gata var mottagningskommittén redan på plats.



Thelma var iväg idag och träffade vänner och vi hade sagt att hon inte behövde fixa med middagen utan stanna och ha trevligt. Vi åkte tillbaka in till Kuah och det nya kvarteret och provade restaurang Tokyo. Vi älskar ju japansk mat men utbudet här är inte så stort. Restaurangen överträffade alla förväntningar! Det fanns japanska öl, men inget vin. De hade inte fått rättigheter ännu. Däremot kunde man ta med själv. Då skulle man få betala 20 rm för att öppna en egen  flaska vin och 50 rm för en medhavd flaska whisky - vanlig måltidsdryck för kineser...! Men, sade vår servitör, allt är förhandlingsbart, så tar ni med kan ni få det lite billigare. Only in Malaysia :) Vi var nöjda med vår japanska öl.



Längst bort, i andra änden av gatan, hade vi sett denna pub. Första riktiga puben här. Vi var ju tvungna att testa även den. Bottle and Glass, roligt namn.


Vi satte oss vid ett bord utomhus och en bit bort satt ett gäng kineser - ingen social distansering där inte. Vi beställde en Tigeröl och kikade på dem. Det var bara dessa två bord med gäster. Det visade sig att det var ägaren av puben som underhöll ett sällskap och rätt som det var kom det ett glas till vårt bord med deras "cocktail", någon söt drink gjord på gin, som vi skulle ha för att kunna skåla med dem. Som alltid fick vi tusen frågor. Rätt sött!



Från Rörtången kom det bilder idag. De nya fönstren vi satt in har nu fått foder på insidan. Här är köksfönstren.



Även burspråket i vardagsrummet är klart. Så mycket bättre nu utan alla spröjs. Nu återstår de två sovrumsfönstren samt några i det röda huset. 


Sakta, sakta faller allt på plats. Många projekt på gång att hålla reda på.