01 oktober 2014

Fredrik väljs in i National Honor Society

Stor kväll för Fredrik ikväll som nu har blivit invald i National Honor Society. Detta är en förening som man kan söka in till om man uppfyller olika kriterier. Du skall ha höga snittbetyg, vara en ledare, vara en person som hjälper till inom olika områden och ha god karaktär. Om man har tillräckliga betyg så får man skriva ett brev om sig själv, vad man gjort och sina egenskaper. Detta bedöms sedan av en kommitté som väljer in ett antal elever från årskurs 10-12.


Alla fick ett ljus när deras namn ropades upp och detta skulle tändas på kunskapens ljus som stod tänt mitt på bordet.



När alla elever ropats fram fick de hålla upp sin hand och sväras in i föreningen.



Här är Fredrik med danska Amanda i årskurs 11, samt malaysiske Aiman, schweiziska Alice och brittiska Danielle i årskurs 12.



De fick också ett tjusigt diplom och en nål de kan ha på sig.



Han har haft en bra start på det här året. Förutom att komma med i National Honor Society, har han blivit president i Spanish Honor Society samt kapten i skolans fotbollslag. Kul att avsluta med allt detta.

Michi var med på radio igår och blev intervjuad av Rix Megapol. De gör nu en serie om göteborgare i världen. Lite kul!

Lunch med träningsgruppen

Jag startade en träningsgrupp med Swea, likadan som jag varit med i själv på Facebook, där det går ut på att träna 100 gånger på 4 månader. Även om man inte kommer upp i det antalet så kanske man får en kick att komma igång och träna hyfsat regelbundet. Det blev hela 25 tjejer som kom med och idag har vi varit igång i en hel månad. Detta firade vi med gemensam lunch på The Barn.


Det blev 14 av de 25 som kom med idag. Vissa bor ju inte ens i Malaysia så det var väldigt bra uppslutning!


Maten var jättegod och denna gång funkade servicen riktigt bra också.


Vi fick vänta lite, men det är ju rätt normalt när man kommer en såpass stor grupp.


Efter lunchen gick vi iväg till Berlin Café och tog en kaffe.


Hann hem precis innan regnovädret brakade lös. Det har varit mäktiga oväder de senaste dagarna som startat vid tre-fyratiden med åska, helt svart ute och hällregn!