02 mars 2009

Våra husdjur

När man bor i lägenhet i Malaysia får man enligt lagen inte lov att ha husdjur. Det är klart att djur i bur fungerar väl alltid, men t.ex. katter och framförallt hundar är förbjudna. Enligt den muslimska traditionen är hundar orena djur och man vill inte riskera att möta dem i hissen eller trappuppgången. Både i vårt förra hus och detta har det funnits folk med katter eller hundar och de har blivit ombedda att "avlägsna" sina djur. Man kan förstå om det är en hund som skäller hela tiden, men annars är det ju lite synd.

Därför har vi bara vågat oss på lite mindre djur. Ett antal dvärghamstrar har passerat revy och högtidilig begravning har hållits varje gång någon har dött, vilket de gör rätt snabbt...

Nu har barnen istället varsin kanin. Fredrik har Luddelina, som namnet antyder en hona och Anna har Rex, en galen hane. Det går inte att släppa lös dem i samma rum eftersom Rex endast har radarn inställd på en sak och vi vill inte ha några kaninbebisar :o)
Just nu har Luddelina fått någon pälsinfektion som gör så att pälsen trillar av, så nu pågår dusch med specialschampoo var femte dag, medicin som skall sprutas in i munnen med en spruta - kommer ni ihåg när barnen var små??? - och salva skall strykas på varje dag. Har man inget att göra kan man ju alltid skaffa sig.
Bilderna är på en stor, tuffsig Rex som rymmer från kameran och skall in till maten i sin bur, och en nybadad Luddelina, som inte gillar duschen!!!