21 april 2010

Första dagen på kontoret 19 april

Idag var jag på Soft Touchs kontor kl 11.00 för att jobba "på riktigt" för första gången. Nu när jag slutat med Svenska skolan så tyckte jag att det skulle vara roligt att jobba lite. Skall nu ta över ekonomi och bokföring från Michis revisor. Idag var det möte med mäklaren som sålt kontoret till dem och det var lite transaktioner att reda ut mot säljaren m.m. Fastighetsaffärer och ekonomi...känns vagt bekant :)

På kvällen hade Michi squashmatch med Jeffrey, en kinesmalaysisk träningskompis han har träffat här. Pappa och jag gick dit och tittade och det var hårda bataljer! En nöjd och svettig Michi kom dock hem senare och hade vunnit.

På kvällen var det sedan dags att samla alla hemma hos oss och ringa upp Bärbel, Michis mamma, som fyller år idag. Hon fick höra fantastisk skönsång som troligen framfördes i sex olika stämmor...

Thomas fick idag biljett till flyget ikväll med KLM, men de ringde så sent så han hann inte ta sig ut till flygplatsen och tur var väl det för det visade sig sedan att det inte ens gick iväg något flyg. Spännande fortsättning följer...

Champagnebrunch 18 april

Eftersom vi nu har kvar Thomas lite till så bestämde vi oss för att hitta på något trevligt på söndagen och det blev en champagnebrunch på Westins italienska restaurant Prego. På varje bord låg det varsin röd plastnos och med den på såg det redan från början ut som om man druckit för mycket champagne :o)
Vi kunde också se helt normala ut. Ja, detta var alldeles när vi kommit dit...

Här var pappa, Michi och Thomas ute och hämtade varmrätt i form av grillat kött, där favoriten är lamm.
Som vanligt dök Westins clown upp och började knyta balonger i diverse former.
Pappa fick en snygg hjälm, Thomas en fluga i gigantiskt format och jag en blomma.
Hela tiden när man äter kommer personalen och fyller på champagne. Lite lurigt, eller bra, för man har ingen koll alls på hur mycket man petar i sig. Går mer på erfarenhet nu... Att det dessutom är Veuve Cliquot gör ju inte saken sämre.
Champagnebrunchen slutade 14.30. Michi och jag åkte hem, medan Thomas och pappa tog sig en tur på stan. När de sedan kom hem promenerade pappa och jag till en skräddare i Sri Hartamas där pappa hade provning av en kavaj han beställt. Härligt att se en riktig skräddare in action.

På kvällen var vi sedan så mätta fortfarande så det blev bara en macka och te istället för middag. Somnade gott på kvällen!