24 april 2012

Tre veckor - av Birgitta Bergin

På Rörtången har vi ett par grannar och goda vänner, Birgitta och Kjell Bergin. Under ett par år har Birgitta hållit på med ett bokprojekt och i år, nu på våren, har hennes bok getts ut på Tre Böckers förlag.



Boken heter Tre veckor och är en relativt lättläst tjejbok om relationer. Det handlar om en familj i vår ålder med tonårsbarn och man känner ofta igen sig.






I mars fick vi besök av några andra vänner från Rörtången, Eva och Leif. Eva hade just fått en bok av Birgitta inför resan och jag fick låna den när de åkte till Langkawi. Plöjde igenom den på några dagar och skickade sedan följande mail till Birgitta.


"Hej! Har just lagt ifrån mig din bok och sista sidan är läst. Den har tagit mig från skratt till tårar, från förundran till ilska. Personerna i boken är så vanliga och man kan känna igen reaktioner, hur man ser på sina barn, hur arg man kan bli på varandra ibland fast man tycker om varandra och hur mycket man behöver sina vänner. Du har gjort det här fantastiskt bra!


Det är en rolig, läsvärd och lättläst bok som jag kan rekommendera. Extra foligt när det är någon man känner som har skrivit en bok!