08 december 2021

Sloane Square, Camden Market, Fredrik och Anna

Håller på och jagar Redrow nu som byggde vårt hus. Anna och Erik har hjälpt oss att anmäla alla fel och nu är de flesta bortbokade som om att de är fixade, men inget är gjort. Har tagit nya foton nu och får anmäla igen... 


I Malaysia måste vi skicka in Self Declaration varje år som handlar om bolaget, antal anställda, var vi är belägna med mera. Detta för att kunna få visum och lite annat. Det är lika krångligt varje år när man skall skicka in det. Jag har skickat in vårt gamla och vårt nya hyreskontrakt. Ändå säger de att jag måste gå in och uppdatera vår adress i systemet. Det är ju dock samma adress och samma kontor så det verkar lite onödigt. Gick och knappade in alla uppgifter igen och skickade in och fick då till svar att det var fel. Jag skulle välja CYBERCENTER: Kuala Lumpur Sentral. Det är bara det att det finns inte som alternativ. Däremot finns Plaza Sentral, som är byggnaden vi sitter i. Fick skicka in bilder på alla Cybercenter som jag hade att välja på och nu har de skickat det till sin dataavdelning, samtidigt som jag får mail att jag måste skicka in våra papper. Man blir lätt tokig...


Halvtolv var jag så klar jag kunde bli och gick till tåget för att ta en vända på stan till. Lite mer julklappar behövdes inhandlas. Vem träffade jag på stationen om inte Erik som för första gången var på väg in till sitt nya kontor. Tala om slumpen!


Jag började med Sloane Square, ett väldigt trevligt område!



Även här hade de restaurangen The Ivy, som finns på flera ställen i London. Väldigt juldekorerad.


Åkte sedan vidare till Camden Market som Fredrik var på häromdagen. Här har jag aldrig varit.


Såg ett matstånd som var något för Michi. En korv med bröd på säkert 50 centimeter.


Det var roliga dekorationer inne i hallarna.


Skrattade gott när jag lämnade området och det låg en kinesrestaurang utanför med samma namn som Hongkongs mest berömda bargata.


När jag senare pratade med Fredrik så visade det sig att jag gått till fel marknad. Jag gick till vänster men skulle ha gått till höger. Då hade jag kommit till en mat- och julmarknad. Där jag var påminde det mer om Chinatown med kopieväskor och annat. Inte riktigt vad jag var ute efter. Promenerade härifrån hem till Fredrik, en promenad på knappt 40 minuter. Så trevligt att gå här i London! Blev uppbjuden till Fredrik på en fika. Det var gott med en varm kopp kaffe efter den lätt kyliga promenaden.


Väl hemma fick jag en liten hund levererad. Anna skulle in till centrum och handla och jag fick lite sällskap. Det var någon som var väldigt leksugen.


En timme senare drygt gick vi över till Anna. Vi hade filmkväll med indisk mat. Filmen blev den om Aretha Franklin. Det var mycket man inte visste om hennes liv. Så intressant, men hemsk. Utnyttjad som barn, gravid som tolvåring och levde med en man som misshandlade henne. Vilken röst!! Pluto låg helt däckad i samma rum. Ser ju skönt ut att sova med huvudet på en våg...


Har fortfarande inte fått ordning på Michis PCR-test, men fick i alla fall bokat in oss för booster-dosen av Covidvaccinet. Eller, vi kan inte boka en boosterdos eftersom de inte kan se i systemet att vi har sprutor sedan tidigare så vi fick boka in spruta nummer ett. Vi får helt enkelt prata med dem när vi kommer dit.