05 september 2021

Framme i Malaysia - Hotel Impiana

Morgon vår tid, men eftermiddag i Singapore, när vi landade efter vårt andra flygben. Vi var tvungna att gå av planet med allt vårt handbagage och skanna det igen. Personalen var klädd i skyddskläder. Vi borde vara mer rädda för dem än vad de är för oss med tanke på alla PCR-test vi har tagit. Konstigt nog har vi inte hört något om testen vi tog vid Heathrow så jag får nog kolla upp det.


När jag flög till Spanien den 12 mars 2020 så skrev jag en liten berättelse på Facebook om hur personalen på KLM inte hade några masker. Fick en del kommentarer av folk som tyckte mask bara var helt onödigt. Roligt att se hur personalen idag har både mask och visir på sig. Tiderna ändras.


När vi landade var det flera stationer att gå igenom. Trots att man registrerat allt online så skall det skrivas upp igen - för hand. Först skulle vi registreras och vissa dokument kollas, andra stationen var pcr-test, tredje stationen var koll av papper igen, fjärde stationen var immigration som kollade alla papper de andra hade stämplat plus våra pass, femte stationen var att visa vår hotellbokning och sjätte stationen var för att de skulle kolla så att hotellchaufförer var på plats.


Sjunde stationen var att gå ut på led och ställa sig på prickar på golvet för att vänta på att hämta vårt bagage som redan var avplockat från bandet. Station åtta var på utsidan där allt vårt bagage skulle sprayas. Därefter fick vi ta vår taxi till hotellet.


Stora skyltar med Red Zone fanns på hotellet. Farligt att vara här.


Middagen blev hamburgare. Denna gång har vi i alla fall fått en meny att välja på för resten av dagarna. Inte så många hälsosamma alternativ direkt, men ändå bättre än sist. Trevligare serverat också.


Vi somnade gott. Den 18 september får vi checka ut om vi inte hinner få hemkarantän beviljat innan dess.