01 december 2011

Coffeemorning och Julio Iglesias

Igår, torsdag, var det coffeemorning med Swea hemma hos Ingrid Richer och ett par kom dit och berättade om medicinsk Qi Gong. Ingrid själv, hade blivit hjälpt med sin artros, som läkarna dömt ut och bara gav henne mängder med mediciner. Hon hade till och med börjat planera för en ålderdom som handikappad. När inget annat hjälpte hade hon hittat detta ställe som heter Wellness Medical Qi Gong och efter ett års behandlingar så är hon helt symptonfri och äter ingen medicin. Helt otroligt!


Swea fortsatte sedan för några av oss med styrlesemöte ett par timmar på Starbucks i the Curve. Efter det bar det iväg till kursen i fransk konversation. Denna gång hade vi läst ett par artiklar om kärnkraft. Fick Googla lite om svensk energiförsörjning för jag visste att frågorna skulle komma och sedan var det bara att kasta sig ut i denna något komplicerade konversation. Men man lär sig mycket...


Michi var på kvällen bjuden av sin kompis och vår granne, Pattu från Sri Lanka, till en konsert med Julio Iglesas. Vi skrattade gott när två killar skulle gå på detta. Konserten hölls inne på Bukit Bintang så hela gatan var avspärrad. Konserten startade 1,5 timme för sent eftersom man här inte får starta innan kungen har kommit och han är nästan alltid sen!



 Han är sig lik den gode Julio!




Medan Michi var ute och roade sig så tog jag med Anna till Global Doctors. Hon har varit hemma från skolan sedan i tisdags med feber och huvudvärk. Det var en arabisk läkare som var helt knäpp. När Anna tre gånger förklarat att hon inte hade ont i halsen berättade han att hon hade halsfluss för hon var röd och svullen och hade ont i halsen. Ibland undrar man. Jag var lätt irriterad. Han ville ge penicillin också, men vi vägrade. Hon har ätit det så många gånger så nu vill jag att de gör en odling först i så fall. Imorse var hon i alla fall bättre och gick iväg till skolan.


Michi och Pattu lämnade konserten vid elvatiden, med öronen fulla av smäktande ballader. Det finns en gräns för hur mycket två vuxna män klarar av :)