28 januari 2014

Med Anna till skolan och Paige anländer

En stor dag idag när det var dags för en promenad till skolan. Riktigt spännande att få följa med och se var Anna kommer att plugga de närmaste fem månaderna! Det var en promenad på en kvart dit ungefär, lagom för att vakna upp på morgonen.



Vi gick in på skolan och kikade runt lite. Skolan startar imorgon så nu var det helt tomt i korridorerna. Skolan har ett eget bankkontor och banken är Santander. Anna tog reda på vad hon och Paige behöver ha med sig imorgon för att kunna öppna konto.


Vid frukosten hade vi gjort en lista över vad vi ville göra under dagen och stack iväg från skolan med metron till en station som hette Anton Martin i området Lavapiés. Vi började med att gå till en marknad som hette La Buena Vida, men när vi kom fram så var marknaden stängd. Tydligen är den bara öppen första helgen varje månad. Vi gick istället vidare till nästa punkt på listan som var marknaden Anton Martin och den var öppen.


Skinkor, ostar och fisk slogs om utrymmet. Vi skulle inte handla något nu, men det är alltid roligt att spana in vad som finns så Anna vet för framtiden.


Nästa ställe på listan hette Gonzales och var en ost- och vinbutik på Calle Léon. Här kunde man inte bara handla med sig saker hem utan även slå sig ner och äta och prova vin. Trevligt, tänkte vi.


När vi kom dit var stället helt tomt förutom en man som satt med ett glas vin och en skål oliver.



Vi slog oss ner vid ett bord och beställde en tallrik med jamón serrano och manchego-ost. Till detta varsitt glas rödvin. 



Så här nöjda var jag och Anna klockan tre på eftermiddagen. Det gick ingen nöd på oss... Nu började dessutom strömma in folk och snart var stället helt fullt!




Efter lunchen vandrade vi vidare till El Mar, ett bageri som utlovade surdegsbröd. Stället låg på Calle Embajaderos. Kan vara gott med något annat än vitt bröd.


Det visade sig vara en supermysig liten butik som sålde organiska grönsaker, bröd och lite annat. Den var verkligen pytteliten. Vi slog oss ner och tog en kaffe - ingen höjdare - men allt annat var bra. Lagrade upp med tre bröd för framtida bruk.



Anna passade på att sms:a lite med sin käre bror.



De hade en söt lista på tio punkter vad man kunde göra medan man väntade på kaffet. Vi var tvungna att fota den.



Vårt sista stopp blev Gaudeaumus Café. Det låg på toppen av en gammal kyrka och man hade utsikt över takåsarna i området. De hade en jättefin takterrass, men det blåste jättemycket idag också så det gick inte att sitta ute. 


Inuti var det som en gammal stenborg och man kunde se resterna av den där trapporna gick upp.


 Jag smet ut i kylan för att fota utsikten lite. 
   

När jag kom in hade Anna hunnit få våra drickor. Enorma glas med någon form av citrondricka med mintblad i.



Vi hade beställt en lite förrätt att dela på eftersom vi redan ätit. När det kom in var det inte alls vad vi tänkt oss. Mycket friterat...



Efteråt drog vi oss hemåt och fixade lite inför att Paige skulle komma. Anna köpte en liten krukväxt till Paiges rum. Hon skulle inte komma förrän vid niotiden ikväll så vi planerade för en lätt middag hemma. Nu är Paige vegetarian, men Anna och jag köpte lite skinka till oss. Ost hade vi redan och lite melon och avokado åkte med från fruktaffären också.


Paige kom senare på kvällen. Det var första gången jag träffade henne. Åh, vilken jättegullig tjej! Sprudlande glad amerikanska med stor portion humor. 


Hon och Anna har gjort flera grupparbeten ihop och trivs jättebra tillsammans, både arbetsmässigt och utanför skolan och jag kan förstå varför. De kommer att få det så roligt tillsammans!!! Det käns riktigt skönt att veta det.