04 februari 2015

Smyckekurs nummer 4

Igår var det ledigt från skolan också för att fira Thaipusam. Detta är en hinduisk festival som firas av tamilerna när det är fullmåne i månaden Thai, vilket är i januari eller februari. Thaipusam firas i länder där det finns många tamiler såsom i Sri Lanka, Indien, Malaysia, Singapore m.fl. Ordet Thaipusam är en kombination av ordet för månaden, Thai, och namnet på en stjärna som heter Pusam. Denna stjärna står i sin högsta position på stjärnhimlen under festivalen. Man firar när Parvati gav Murugana Vel ett spjut så att han kunde döda den elaka demonen Soorapadman. Denna dag vallfärdar mängder med tamiler från Kuala Lumpur och går barfota den 10 km långa vägen till Batu Caves. Många är genomstugna av pilar eller krokar för att visa sin hängivenhet, vilket ser rätt otäckt ut!!!


På förmiddagen idag var det revision på Sweas bokslut här hemma och Ulrika kom som vanligt och gick igenom allt. Alltid lika skönt när det är klart! På eftermiddagen var det dags att gå på silverkurs nummer fyra. Så roligt! Fick göra klart mitt hängsmycke från förra gången och sedan börja på en matchande ring.


Här kommer lite bilder på olika steg.



Och så även en bild på hängsmycket när det var klart. Det är verkligen kul att gå en kurs och se resultatet efter varje gång och få med så fina saker hem. I och med att vi får välja stenar och former själva så blir det ju ett smycke man tycker om och kommer att använda!


Ringen blev nästan klar den med. Nu skall limmet härda och den skall sandpappras och sedan göras matt. Nya bilder nästa vecka!