01 december 2017

Mot Siem Reap

Tio i morse satt vi i taxin ut till KLIA 2 för att flyga iväg till Siem Reap. Vi träffade Anders W på flygplatsen. Michi lyckades givetvis ordna så vi fick åka detta lilla tåg mellan terminalerna...




När vi landade i Siem Reap och tog taxi till Bopha Angkor fick vi en smärre chock. Det hade varit lite struligt med hotellet och vi hade hört att de tillfälligt stängt då det var för mycket ljud runt om på grund av byggen. Bara ett par dagar innan resan hade jag dock fått en bekräftelse från Agoda att allt var ok och att vår ursprungliga bokning gällde. När taxin stannade framför hotellet såg det ut som ett spökhotell med stängda grindar, igenvuxen trädgård och blad som virvlade omkring. Som tur var hade vi namnet på hotellet som vi eventuellt skulle fått byta till. Vi hittade adressen och blev körda dit. Här fanns vi på listorna som tur var och allt ordnade sig. Hotellet hette Hotel de Ville, f.d. Terrasses des Elephants. Vilka fräcka rum det var som också påminda mycket om Bopha Angkor.



Vi gav oss direkt ut för att äta lite lunch och ta en billig öl på Pub Street. En öl kostar en halv dollar!




På kvällen strålade vi samman med Anders, Susann, Gordon, Olivia och Jonas L för att äta middag. Vi hamnade på restaurang Amok där vi åt just maträtten amok i olika smaker. De flesta valde med kyckling. Otroligt god mat!




Här har vi hela gänget på plats första middagen.




När vi promenerade hem mot hotellet fick vi se denna uppenbarelse. En tuktuk hade byggts om till en ambulerande bar och karaokeställe. Måste ju upplevas. Det blev flera som sjöng och tog en öl.








Vi avslutade sedan på en liten bar nära hotellet. Personalen gick och skålade med alla. Undrar hur länge man kan hålla på så.



Jonas L och jag tog ett parti Jenga och lyckades komma upp i 30 våningar vilket innebar varsin gratis dricka!




Väl hemma var det dags att lägga sig och krypa innanför myggnäten.



Inte för att jag märkte några mygg - de brukar inte bita mig - men bra i alla fall.