15 september 2020

Karantän - Dag 2 av 14

Det får bli en bild ut genom fönstren varje morgon. Vi bor i en hörnlägenhet så vi ser åt lite olika håll.


När jag hämtade in frukosten imorse såg jag att de har tejpat igen nödutgången. Då är den väl i alla fall inte låst vilket den har varit på några hotell som vi har hört. Inte så bra om man bor högt upp. Lite tejp kan man ju slita loss om det skulle behövas.


Tur jag har med mig många böcker. En klar och en ny att börja på.


Spaghetti till frukost känns ju lite ovanligt. Vi kör ju fortfarande intermittent fasting och börjar inte äta förrän klockan 12 så vi kan ju välja vad vi vill ha till lunch - frukosten eller lunchpaketet.


Lunchpaketet var också pasta. Är det det enda västerländska de kommer på?


Nu har vi snart varit här i 48 timmar och skall då scanna QR-kod nummer två. Vi fick det inte att fungera då det kommer upp en lista med fyra hotell där man skall kryssa i sitt eget och vårt finns inte med. Fick ringa ner till hotellet och de skall återkomma.


Otroligt skönt med en lägenhet där vi kan gå runt och inte sitta i samma rum 24/7. Michi behöver prata mycket i telefon och då skulle jag behöva vara tyst. Nu kan jag kolla någon film eller så.




Väldigt skönt med en köksdel också för maten är ofta inte varm när den kommer. Nu har vi en mikro där vi kan värma på maten.


Det är vackert i solnedgången.


Så kom vår middag. Pasta igen!!!


Michi kom fin i skjorta till middagen. Det skulle vara lätt att soffa till sig de här veckorna.


När vi skulle kolla på Wallander så gjorde jag i ordning en liten snackstallrik av sådant vi har tagit med oss. Det gäller att hitta små stunder att njuta av.


Alla fönster på vårt röda hus på Rörtången är nu bytta. Nu skall de plåtas in och några brädor behöver bytas.



Thelma kom förbi hotellet idag och kunde lämna in lite saker i receptionen. Allt scannas och hon fick inte lämna in en soyaflaska då den var i glas och inte heller en låda cola light, då det var plåtburkar. Undrar om man inte får ta in något som kan bli vasst. I formuläret vi skulle fylla i frågar de om man känner sig nedstämd och deprimerad...