23 september 2014

Tapas var egentligen Taps

Natten till måndagen skjutsade jag Fredrik till skolan klockan tre på morgonen. Ingen kul tid för dem att resa. Nu är det dags för Malaysian Studies Trip och jag vet att Anna tyckte att detta var den mest fantastisk resan av alla. De skall nu bege sig långt in i Borneos djungel och bo hos Iban-folket, bo i longhouse och hjälpa dem med deras jordbruk m.m. Mer om detta kommer senare.

Idag fick jag sms från Fredrik som bad mig köpa det nya Fifaspelet som har världspremiär på torsdag 25 september. Inte i Malaysia :) Eftersom Michi och jag åt lunch på vårt sushiställe så passade jag på att gå till spelaffären inne i 1 MK. De hade ju redan fått in spelen för att ha dem till på torsdag. Kommer då en kund och frågar efter det så säger man ju inte att kunden skall vänta, utan passar självklart på att sälja ett spel. Inte riktigt att följa reglerna kanske, men bra för mig som nu slipper gå tillbaka på torsdag!


Inga barn hemma denna tisdag så då tänkte jag överraska Michi och ta med honom till den nya Tapasbaren som precis öppnat i 1 MK. Man ser hur hjärnan spelar en spratt. Vi gillar ju tapas så därför läste jag, och flera med mig, det men det står ju faktiskt Taps!!!



Det visade sig vara en ny ölbar som öppnat. De hade 8 kranar som skall utökas till 15 och sedan säkert 50 sorters flasköl från hela världen. Faktiskt väldigt roligt.



De serverade även mat och det var en meny med humor. Det ena namnet var bättre än det andra... För er som inte bor i Malaysia så betyder Balik kampung att åka till sin hemby. Så fort det är långhelg så skall alla här balik kampung. Rasa Malaysia betyder väl malaysiska smaker. Även Cinderella´s carriage - med pumpa så klart - var ju ett rätt kul namn.



Anna tog en pizza som hette Fun Guy med massor av svamp och som var en ordlek med Fungghi :) För en språknörd som jag så var det ju hur kul som helst... Servitörerna var av lite olika kaliber, men killen som hjälpte oss var riktigt bra. Vi kunde inte riktigt välja bland allt de hade så då bad han oss berätta vad vi gillade för typ av öl och så kom han ut med ett par olika flaskor efter det. Väldigt bra!


Båda var bra och rätt olika. Priset på öl var ganska dyrt dock. En flaska låg på drygt 30 rm och från kram 24.



Kul att gå ut så där en dag mitt i veckan och mysigt att Anna var med. Undrar hur Fredrik har det?