13 januari 2021

Dags att besiktiga bilen

Thelma och jag hade en lång lista med saker att göra idag. Jag skulle lämna in vår lilla Myvi på service så vi började med att lämna in den på Perodua. Därifrån tog vi en taxi till Billion för att handla mat under tiden bilen fixades i ordning. Inne i affären frågade jag efter osaltade cashew nötter. Blev lotsad vidare till tre personer bara för att konstatera att det fanns som snacks och inte på baksektionen. När vi frågade efter koriander var det ingen som förstod, men de låtsas svara som om de vet. Sedan när man frågar på malaysiska så får man ett annat svar. Färskt kött är svårt att hitta här. Nötkött ligger i stora bitar och man vet inte riktigt vad det är.


När vi skulle ta taxi tillbaka till Perodua, en kostnad om tio kronor, så hittade inte taxichauffören sin parkeringsbiljett. Han gjorde en u-sväng och körde mot trafiken tillbaka till där han hämtade upp oss och till slut fick han biljetten av en vakt som hittat den. Vi fick bara sitta där och vänta. Tur det är fast taxa.


Bilservicen hade gått bra och allt verkade vara i sin ordning. Servicen gick på hela 250 kronor. Det är verkligen helt otroligt!


Nästa stopp blev Pins Electric för att köpa en stavmixer, en ny brödrost - den gamla exploderade häromdagen, och en ny dammsugare. Man märker vad man behöver när vi är här lite längre.


Det blev också en vända in till stan för att köpa en skrivare så att vi kan jobba hemifrån ordentligt.


När arbetsdagen var slut blev det en välförtjänt after work i poolen - med cola light.


Jag fick en kompis som riktigt tryckte sig mot mig och gosade ner sig i mitt knä. Hjärtat smälter.


Kvällen avslutades med en middag bestående av kyckling med cashewnötter uppe på altanen. Det var riktigt kyligt ute med våra mått mätt. Bara 26 grader :)