19 augusti 2018

Regnig söndag

Så var det söändag och mina två favoritkillar på Langkawi låg och slappade och hade det skönt :)


Efter lunch började himlen bli allt mörkare och klockan två var det nästan som natt. Så brakade det loss med regn och åska. Skönt att ändå kunna sitta ute under tak.


Vi är lite lätt irriterade på vår granne Mario som talat med grannen som äger landet bakom våra hus. För flera år sedan fick vi lov att ta bort jord, när det varit ett jordskred, och grävde bort allt och jämnade till tio meter från vårt hus. Nu har Mario haft en grävare som tagit bort massor av träd bakom hans hus... och lagt jorden där vi hade rensat. Inte lika mycket, men en hel del. Nu har han inte råd att ta bort det. Det är ju inte på vår tomt så vi kan inte göra mycket, men vi har ju en gång betalt för att få bort allt. Man kan bli lätt galen ibland.


Tur Michi satte upp den lilla hörnmuren som i alla fall kommer att stoppa något. Nu är det ju risk att landmassor åker ner igen eftersom inga rötter eller växtlighet håller det på plats.


Denna kväll bestämde vi oss för middag hemma. Jag lagade mat och Michi sprang in och ut och dukade. Dörren stod öppen som den brukar och Shadow har aldrig gått in tidigare. Vad fick vi syn på rätt som det var... Det gjorde riktigt ont i hjärtat att ta ut honom och säga ifrån, men han får ju inte börja vänja sig vid detta. Då kanske vi låser in honom någon gång för han har smitit in.


Anna satt hemma i London och kollade partiledardebatten. Skönt att se att hon tar det på allvar och röstar efter egna åsikter och också informerar sig! Det blir Fredriks första val i år, Annas andra.

  
Fredrik är nu klar med två veckor i Geneve och har en vecka kvar. I torsdags träffade han en kompis till Anna, Samantha, plus två vänner till henne, och nu i helgen fick han besök av sin lägenhetskamrat i London, Victor, samt en koreansk klasskamrat från MKIS som nu pluggar på hotellskola i Schweiz. Roligt med alla dessa internationella kontakter som alltid är så villiga att flytta på sig och mötas var de än är i världen.