21 juli 2019

Matmarknad och middag i Marylebone

Ny dag och nya promenader. Vi gick ner Abbey Street och svängde in på Druid Street. Här går järnvägen en bit upp i luften. Under den har man gjort små butiker och pubar i minsta skrymslen. 



Rätt som det var sprang vi på skyltar om ett gindestilleri - det ville vi ju gärna undersöka.


Vi kom dit och blev erbjudna provsmakning men det kändes lite tidigt så vi bestämde oss för att gå tillbaka senare. Så upptäckte vi en matmarknad som tydligen är varje helg. En hel gata fylld med stånd med olika mattyper, Maltby food market.



Vi promenerade igenom marknaden och fortsatte till Bermondsey Street nästan framme vid The Shard. Anna hade tipsat att det var en rolig gata. Här såg vi en konstaffär med den här skulpturen. Tala om att man skulle drömma mardrömmar med den i huset...


Vi promenerade längs kajen och Butlers Wharf idag igen. Det är verkligen ett fint område där husen har utsikt över Themsen och stan.




Det är ett gammalt varvsområde, ungefär som Docklands men närmare stan, som man har renoverat och gjort om till lägenheter. 



Nu var det dags att promenera tillbaka till marknaden och ta lite lunch. Där mötte vi även Anna med en kompis.

  
Efter maten blev det besök på Jensens gindestillery igen och även inköpt gin till vår samling.


Vi blev sedan lotsade till en svensk pub London Calling Sweden. Den är ägd av en göteborgare och serverade Poppels öl gjort i Jonsered. Världen är liten!




Det blev en hektisk dag idag. Vi hann knappt hem innan det var dags att åka in till stan igen. Vi provade nu tunnelbanan och det var sju stationer hem till Fredrik och Baker Street. Ett gäng ungdomar i 16-årsåldern kom på och var troligen höga på knark. Så skumma, stökiga och skrek alla fula ord de kunde. Skönt när de gick av! 
  

Hemma hos Fredrik fick vi tillfälle att gratulera hans lägenhetskompis Edward till att han var klar med universitetet. Vi gick sedan till Coco Momo och fick då även gratulera Mateo.  Hela gänget fortsatte sedan tvärs över gatan till Brasserie Milanese och vi blev åtta personer som åt middag tillsammans. Riktigt god italiensk mat. Ännu en kompis till Fredrik, Lucy, dök upp på kvällen och följde med oss till Marylebone innan det var dags att gå hem. Vi tog tunnelbanan tillbaka och det var betydligt lugnare nu. Det är så lätt att ta sig runt i London.