25 augusti 2011

Swealunch på La Vineria i BSC

I onsdags var det dags för Swealunch. Nu har det varit Swea för hela slanten sedan vi kom hit, men det är roligt att träffa alla vänner nu när vi är tillbaka. Lunchen var på ett ställe som hette La Vineria och som namnet antyder så var det en italiensk restaurang. Stället låg i Bangsar Shopping Centre. Jeanette, Annie och Pia åkte med mig dit.

Vi var totalt 12 personer som träffades. Jag tog tjocka pastarör, med tunn
t biffkött och gorgonzolasås. Det var väldigt god mat, det var alla överens om.

Här är hela gänget som lät sig väl smaka. Jag köpte med en pasta hem till Anna också.

I dag, torsdag, har det varit en lite mer hektisk dag. Först var Michi och jag iväg och fixade lite saker med en snickare och därefter åkte vi till kinesiska konsulatet för att lämna in en visumansökan för Michi. Alla papper var kopierade och blanketten ifylld så det skulle ta fem minuter. När vi kom dit hade de bytt blanketter. Tidigare två sidor var nu utbytta mot fem. Det var en hel uppsats om ens liv som skulle dit och det gällde att ha mycket handlingar med sig. Om man inte har allt med får man åka dit fyra gånger!!!

1) Hämta blanketter
2) Lämna in dem
3) Gå på intervju
4) Hämta visumet

Nu skulle man fylla i samtliga familjemedlemmar, vilka resor man gjort, när och varför under de senaste 12 månaderna, var man bodde och vilka visum med nr man har där, har man giltig försäkring och vad är det försäkringsnumret. Helt sanslöst. Otroligt nog hade i alla fall Michi med sig allt så han kunde lämna in ansökan. Resorna blev väl lite chansning, men ändå.Imorgon skall han på intervju...

När Michi lämnats av vid kontoret blev det en tur till MKIS för mig med kryckor, värktablett och mat till Anna och sedan for jag ner till Chinatown med tre tavlor som skulle ramas in. Det var otroligt mycket bilar så jag undrar om folk börjat ta ledigt för Hari Raya, dvs när Ramadan och fastetiden bryts, allaredan.

Klockan två kom hantverkare hit för att fixa vårt badrum där det läckte på ett ställe och läskiga små larver kom fram. Vi var livrädda att det var denguelarver, men nu är det fixat!

Vid tre skulle jag iväg ett ärende till innan jag skulle till skolan och hämta Anna. Vi skulle till Global Doctors för att lägga om hennes bandage och vi måste nu göra det varannan dag, detta till en kostnad av 100 kronor per gång. För en gångs skull lite dyrt här i Malaysia.

Halvsju var det sista stoppet på skolan med Back-to-school-night. Det är en kväll där man får, i grupp, tio minuter hos varje lärare för att höra vad de planerat inför hösten. Tyvärr hinner man inte med båda barnen utan får välja, så nu blev det sex av Annas lärare och två av Fredriks. Alltid intressant att höra vad de skall hitta på, speciellt nu när det är Annas sista år! var hemma vid halvtio och fick lite middag i mig. Anna var iväg på barnvaktsuppdrag igen.