23 maj 2011

Anna uppträder på Variety Show

Den 7 maj var det Variety Show på skolan och dags för Anna och ett femtontal andra studenter att uppträda med allt från sång och dans till mer teater. Anna sjöng denna gång en sång av Christina Aguilera som heter I will be och det gick lika fantastiskt bra som alltid.


Lägger med länken till YouTube här i fall någon vill gå in och titta på henne!

Efter showen gick Anna på 18-årsfest hemma hos sina kompisar Linus och Aksel och resten av familjen gick till Porto Romano och åt italiensk middag. Restaurangen ligger precis brevid skolan så vi var inte de enda föräldrarna som kommit på denna briljanta idé.

Nobelmiddag på Hilton

Under en vecka kommer Ambassaden och Masba att organisera innovation week och visa på vad svenska företag kan och hur de ser på framtiden. Som start för detta ordnade de en svensk Nobelmiddag den 6 maj här i Kuala Lumpur.

Vi samlades på KL Hilton och det blev fördrink i foajén med många av våra vänner.


Med på middagen var också några malaysiska celebriteter. Här ser vi till vänster malaysias egen austronaut, Sheikh Muszaphar Shukor, samt till höger Jimmy Choo, en av världens mest kända skodesigners.

Så var det dags för middag. Vid vårt bord satt Maria, jag, Annelie, Peter, Helen, Ola, Laila, Mikael, Josefine och Michi.

Till förrätt blev det en fiskrätt, Trout Parisienne, från Nobelmiddagen 1957 för att hedra Malaysias självständighet som kom detta år.

Som en av talarna hade vi besök av Fredrik Härén. Ämnet för dagen var uppfinningar och kreativitet. Han är verkligen fantastiskt roliga att lyssna på. När han var med på Sweas Världsmöte fanns ingen tid att gå in och höra på hans föredrag så det var extra roligt att få se och höra honom nu.

Med i publiken var också Tun Dr Mahatir samt vår egen ambassadörsfru Anette. Mahatir var tidigare Malaysias ledande man under många år och är väl den som mest har bidragit till att Malaysia är det land det är idag. Han höll senare under kvällen ett tal också.

Till varmrätt blev det Veal Tenderloin och till dessert Pears Belle Helene. Båda från Nobelmiddagen 2008. Kocken för kvällen var svenske Michael Elfwing.

Med jämna mellanrum under hela kvällen dök också Alfred Nobel själv upp och talade och gick runt och minglade med publiken.

Michi tyckte att han hade fått en strålande placering med två snygga tjejer till bordet!

Nasha, Ulrika och Harriet var också med på festen, tillsammans med många fler.

Precis när vi var på väg hem träffade jag Erica, som hade hittat exakt samma klänning som jag på Coast. Vi var helt enkelt tvungna att ställa upp oss för fotografering. Tänk att vi har samma goda smak :)

Det blev en jättetrevlig kväll och trötta och mätta och med onda fötter kom vi hem vid ett-tiden.