02 september 2015

Fredrik flyttar från KL

Detta är verkligen en stor dag i våra liv. Sorglig, spännande och början på något helt nytt. Den här tomma garderoben känns helt overklig. Nästan tolv års liv i Malaysia har nu kommit till ett slut för Fredrik och familjelivet, som vi har känt det, är nu verkligen över. Anna flyttade sommaren 2012 och nu är det dags för Fredrik. Så är livet och detta är meningen, men man kan inte annat än tycka att det känns overkligt. Samtidigt kommer det att innebära mycket nytt och spännande för mig och Michi som också känns väldigt roligt. Fredrik känns lika redo att flytta nu som Anna gjorde för tre år sedan och det känns skönt! De är så inställda på att försvinna ut i stora världen och är så vana vid mängder av språk och kulturer så för dem är steget inte lika stort som det kanske var för oss en gång i tiden...


Här fick vi ta ett foto på Thelma och Fredrik. De har känt varandra sedan Fredrik var tio år. Det är en rätt lång tid!


Det svåraste för Fredrik är nog att lämna Amanda kvar i KL. Hon har ett år kvar på MKIS. Idag fick hon, med föräldrarnas tillstånd, skippa skolan för att tillbringa dagen med Fredrik. När vi sedan åkte ut till flygplatsen följde hon med och vinkade av oss. Michi blir nu kvar själv i KL tills jag är tillbaka och det känns nog konstigt att veta att båda barnen nu har flyttat och är så långt borta.


Nu börjar äventyret för Fredrik. Ett nytt land, en ny skola, nya vänner och mycket, mycket mer. Anna bor alldeles nära honom och det kommer bli roligt för dem att efter tre år kunna vara lite mer tillsammans. Det är också en trygghet för oss att veta att de har varandra. Våra barn är färdiga att klara sig själva och vi är väldigt stolta över dem. Bred ut vingarna och flyg från boet. Njut av de första stegen ut i vuxenvärlden och tag tillvara alla möjligheter du har Fredrik. Det kommer att gå strålande!!!