22 februari 2020

Heldag i Sapporo

Idag hade vi inga planer alls utan strosade bara runt i Sapporo. Det blev många steg och var väldigt skönt. Vi får passa på att njuta av det sköna klimatet! Vi var inne i en shopping mall som heter ESTA. Ett helt våningsplan var bara spelmaskiner. Helt galet!


På ett annat ställe stod de och delade ut Nespressokaffe och demonstrerade maskiner och det var ju gott i kylan. De blev så intresserade när vi var från Sverige och började rekommendera bra japanska restauranger.


Det bästa var när de tog fram en karta på ipaden - allt stod på japanska. Inte mycket vi förstod :D


Lunchen blev på Tully´s, ett kaffeställe när vårt hotell. Michi hittade korv och var lycklig!


Var tvungen att fota den här gruppen. Japansktillverkad men samtidigt så skandinavisk. Designen i dessa bägge länder har mycket gemensamt.


Det blev en liten kvällsöl på stället nära oss igen.


När det var dags för middag orkade vi inte promenera iväg en gång till så vi åt tvärs över gatan. Servitrisen som tog emot oss kunde ingen engelska mer än att fråga "barbeque or restaurant". Vi hade sett en måltid utanför - de flesta japanska restauranger har plastmat uppsatt i ett skyltfönster utanför, ser hemskt ut - så när vi inte förstod varandra tog vi med henne ut och pekade på vad vi ville äta. Aha, lös hon upp. Det blev restaurangen. Allt går att lösa - även utan språkkunskaper.


Idag blev det inget mer japanskt. Nu var vi sugna på lite kött och västerländsk mat.



Vi gick ut lite tidigare ikväll för vi behövde packa. Imorgon blir det till att gå upp klockan fem för att åka till flygplatsen. Det har varit en fantastiskt rolig semester med många roliga händelser!