20 januari 2024

En tur till Kuah och middag hos Spinks

Har läst den här boken och alla minns vi väl Trustoraffären. Man får lite annat perspektiv efter att ha läst boken och undrar vad som är sant och inte. Visst förstår man att Joachim Posener vill rentvå sitt namn, och helt utan skuld kan han kanske inte vara, men visst känns det som det finns vissa felaktigheter i hur ärendet hanterades. Extra roligt - eller inte - är att Peter Mattsson gick på Rudebecks samtidigt som Helene...


Vi startade dagen lugnt och fint vid poolen. Sedan vi fick en ny poolskötare, som tydligen också rengör Ritz-Carltons pool, så är vår pool hur fin som helst varje gång vi kommer.


Framåt lunch åkte vi in till Kuah och "vår" tygaffär var nu öppen. Med oss hade vi mönstret jag gjort för en dyna till träsoffan vi har i Lerum.


Det blev skumfyllning för utomhusbruk, ett tyg runt skumplasten och sedan ett marinblått tyg som också är för utomhus. Nu skall dynan vara klar inom en månad så att vi kan ta med den till Sverige för sommaren. Vi tänkte ta soffan till Rörtången och ställa utanför den lilla friggeboden. Det kommer att bli bra.


På kvällen var vi hembjudna till våra goda brittiska grannar i villa 2, Katie och Jonathan Spinks. Sist vi såg dem var för ett år sedan när vi var bjudna till Katies 60-årskalas i London. Våra grannar i villa 3, Bubbles och Noel, var också där plus Gay, en kompis till Katie sedan länge. Det blev grillning och en jättetrevlig kväll. Nu måste vi få ner dem till Maidenhead i sommar.


När vi kom ut från deras hus låg Shadow på trappan och väntade på oss. Han blev så glad så att han bara studsade omkring. Det känns som om han tror att vi aldrig ska komma tillbaka. Det kan man ju i viss mån förstå... Det är i alla fall fantastiskt att mötas av en sådan kärlek och tillit. Vi är lika glada för varje gång vi kommer och han finns kvar.