07 april 2016

Skatteverket, sjukhusbesök och Soft Touch

Var idag iväg på lite spännande saker. Började med banken där jag fick köpa en postväxel. En av kunderna inne på banken var klädd i rosa satinklänning med svart spets upptill, lårkort med höga slitsar. I det långa håret satt en blomma och en illrosa fjäderplym. Såg ut som en artist eller kanske någon med ett lite tvivelaktigt yrke. När "hon" gick fram till kassan så förstod jag på rösten av det var en man. Ofta kan man se det på händer och fötter, men han var så finlemmad så det gick inte att se knappt! På Langkawi finns måna killar som klär sig som tjejer så det är man van vid, men här var klädseln lite mer utmanande.

Åkte sedan till skatteverket för att betala in en straffskatt. Under 2011 och 2012 betalade firman skatt på alla löner till skatteverket varje månad. Däremot hade vi vad gäller övriga förmåner fått instruktion av våra revisorer att vi skulle betala in skatten för det i slutet av året eftersom det är enstaka företeelser. I år har så malaysiska staten fått in drygt 7 miljarder för lite i skatt och man jagar in pengar med ljus och lykta. En del av statens pengar har ju en benägenhet att försvinna lite mystiskt ner i fickor där de inte skall vara... Nu har man i alla fall börjat granska allt man kan och då fick vi 6,000 kronor i skatt för varje år, inte för att vi har missat att betala skatt, utan för att skatten inte betalades in rätt månad. Då har revisorerna ändå kollat med skatteverket när det begav sig, men det har man glömt nu. Att försöka resonera med dem går inte - det är bara att betala...




Åkte sedan till Bangsar Village för att köpa biljetter till ett ABBA-uppträdande i maj. Annan grupp, men ABBAs musik. Passade då också på att köpa macrons till Malin, en Swea som hamnat på sjukhus efter ett olyckligt fall i Cameron Highlands. Då hade bageriet ett erbjudande som var att man skulle köpa sex stycken och få en gratis. Eftersom de hade en kartong för sex macrons trodde jag att man betalade för fem och fick en, så att alla fick plats. Men nej, på sant malaysiskt manér så köpte man och betalde för sex och fick den sjunde i en liten plastpåse brevid. Hur tänkte de?

Åkte sedan upp till sjukhuset och Malin. Hon hade halkat på en klippa och slagit i rygg, huvud och en tand hade rykt. Speciellt otäckt med ryggen. Hon måste dock ha haft änglavakt för de har sagt att hon skall bli helt återställd och hon var vid gott mod. Skönt att se henne!

Var inne på kontoret och hade  Skypemöte med de svenska revisorerna och Thomas och där var det lite mera koll på sakerna. Mysig balkongmiddag med Michi sedan som åker till Manilla i morgon.