09 april 2024

Heldag med tjejerna

Halvnio imorse kom en kille från försäkringsbolaget hit och kollade vårt avlopp där det läckt. Han konstaterade att det troligen gick in vatten i kanterna och sögs in i betongen. När det blir mättat börjar det droppa i vardagsrummet.


Det var en tålmodig och bra person som både testade med att köra ner vattenslangen och hade tålamod med min spanska när det blev för mycket tekniska ord.


En halvtimme senare dök det upp ännu en man, nu från Electrolieder, som skulle installera induktionsspisen. Det tog honom en kvart. Helt underbart!



Åsa, Marita och jag tog oss en tur runt stan och hittade bland annat en affär med flamencokläder. Åsa har ju dansat väldigt mycket och funderar på att börja med flamenco. Så häftigt! Marita modellade lite.



Vi fortsatte ner till strandpromenaden. På en sträcka stoppade de oss för det pågick filminspelning!


Målet var lunch på Kala Kalua, vår närmaste chiringuito.



Efter lunchen fortsatte vi bort mot Puerto Banus, en promenad på cirka trettio minuter till.


Det blåste mycket även idag och vågorna gick höga.


Det är väldigt fint att gå strandpromenaden med både hav och ängar som kantar vägen.


Väl hemma gick vi till Casa och King Cotton. Sänglamporna jag beställt hade kommit och jag kompletterade sovrummet med två mattor att ha vid sängen. Lite skönt att sätta ner fötterna på när det är morgon istället för ett iskallt stengolv. Nu hoppas jag bara att Casa hinner få in sängborden innan jag åker. De har sagt den 10:e så jag håller tummarna.


Vi hade bokat bord på A-Typico till ikväll, men när vi gjort oss i ordning överraskade Åsa och Marita med en flaska champagne. De ville fira min födelsedag. Så otroligt gulligt med tanke på att jag inte fyller förrän om 1,5 månad.



A-Typico är en ny favorit som Michi och jag hann besöka en gång. Hyllorna inne i restaurangen är fulla med grönsaker och bröd och det är som att sitta och äta inne i en affär nästan. Personalen är fantastisk och maten otroligt god och lite annorlunda.


Vi tog en förrätt med kronärtskocka och jamon serrano och då kom de in och eldade på skinkan så att det blev lite krispig. Väldigt god kombination.


Juan, kvällens kypare, hjälpte oss med lite foton också. Tjejerna bjöd även på middag så jag blev väldigt firad :)


Vilken otroligt trevlig dag vi har haft. Vi har dessutom promenerat nästan 20,000 steg så lite nytta har vi gjort också.