30 januari 2016

Langkawi och lite irritation över våra terrassmålare

Var riktigt duktig i morse när jag vaknade på Langkawi, tog på mig träningskläderna direkt, satte på ugnen för att värma frukostbröden och gick ut och sprang/gick en dryg halvtimme. 


Frukosten smakade väldigt bra efteråt!


Igår när både Alan och D var här så påpekade jag att det kanske skulle vara bra om de täckte golvet med någon skyddsplast så att det inte skvätter när de målar. Det behövdes inte tyckte då Alan. Var ju inte så jättenöjd när jag såg hur de t.ex. ställde tråget med färg, där det runnit på sidorna, direkt på vårt kakel. Självklart blev det fläckar under.


Likaså på hela marken längs med terrassen - en miljon färgstänk. Fick ringa Alan för att fråga om de kunde få borg det och sedan ägnade en kille ett par timmar med att lösa upp fläckarna. Det blev väl någorlunda, men hade de lagt ut plast från början...


Dessutom har de målat terrassen med roller. I och med att det är mellanrum mellan plankorna så såg det ut så här efteråt. Jättefint med vit komposit som lyser en i ögonen mellan varje planka. De skulle måla en gång till så förhoppningsvis har de gått efter med pensel. Vi får väl se hur det ser ut nästa gång vi åker upp...


Vi hade också fått kakelplattorna till Michis "man cave" och de måste ha varit oförsiktiga när de flyttade in dem på vår tomt för i en kartong var det trasiga plattor. Känner att mitt tålamod börjar tryta.


På kvällen gick jag ner till Pantai Cenang. Hade tagit med mig ett par pocketböcker jag läst för att gå till bokhandeln med begagnade böcker nära Orchidria. Där kan man lämna in två böcker och ta en. Ett utmärkt sätt att minska ner på antalet böcker hemma och också få lite nytt att läsa. Gick sedan bort till Yellow Café nere på stranden för lite middag.


Stället ägs av en man från Luxemburg och skall ha väldigt bra kött, men vi har aldrig provat det. Nu var det dags och det infriade alla förväntningar. Bland det bästa kött jag ätit i Malaysia!


Fick ett kort från Fredrik - sista natten med gänget i Avoriaz. Imorgon bär det av tillbaka till London och skolan. De har haft en riktigt bra resa!


Jag låg ute på en vilstol och bara tittade upp på en stjärnbeströdd himmel ikväll igen. Så otroligt vackert det är när man är utanför stan.