23 augusti 2018

Dags att rösta

Jag hade kollat upp vad som gällde för att rösta. Flera av våra anställda hade inte fått sina röstkort, men nu för tiden kan ambassaden skriva ut nya. Vid halvtolv idag träffades nästan hela Malaysia-kontoret vid svenska ambassaden och ambassadpersonalen såg nästan lite förskräckta ut när vi ramlade in så många. Bakom oss kom ett ungt par, Anna ocb Albin. De studerade Industriell ekonomi och skulle nu, tillsammans med 18 vänner till, studera en termin på Borneo. Tipset om Malaysia hade de fått av en av sina klasskamrater som bott här i två år, Erik Eriksson. Vi skrattade gott när vi hörde det. Det var en av Fredriks bästa kompisar för några år sedan och han var och träffade Fredrik i London alldeles nyligen. Världen är liten.




Efter röstningen åkte Michi, Andreas och Lovisa till kontoret, men övriga skulle inte börja förrän klockan två så vi gick och tog mexikansk lunch på Avenue K. Jag gick sedan en sväng inne i KLCC för att köpa sportlinne bland annat.

Den 5:e september bär det av till San Pedro och pappa och Anna har varit inbokade sedan länge. Fredrik hade en biljett ner, men Coinweb ringde och verkligen sade att de behövde honom till ett jobb, så han får skippa resan ner till oss. Det ser ju bra ut att ställa upp för jobbet på det sättet och ökar ju möjligheten för jobb när han är klar i skolan. Coinweb har ordnat en kryssning i medelhavet med massor av föreläsare och potentiella kunder. Låter ju som ett rätt trevligt jobb. Nu hade Fredrik sett att de kommer in till hamnen i Barcelona jättetidigt den 11:e september så han kommer ner till oss ett dygn. Roligt att hinna se båda barnen en gång till innan jul. Anna har vi ju fått njuta av väldigt mycket denna sommar, men Fredrik har vi bara sett ett par dagar.