17 juli 2010

Besök av Berglies och Perssons, 7 - 9 juli

Onsdagen den 5 juli fick vi besök av våra vänner från Kuala Lumpur, Gunilla och Lars med sonen Daniel. Vädret visade sig från sin goda sida och vi kunde sitta ute och äta idag igen. Hade lagat kummel med saffran och tomatsås och massor av räkor. Gott! Tog oss sedan en liten promenad runt Rörtången och visade hur vi bor.

Lika roligt som det är att få svenska vänner till Malaysia är det att få våra vänner därifrån hit. Då får ju alla en helhet av hur vi har det, i stället för att bara uppleva en sida av våra liv.

Fredagen den 9 juli var det sedan dags för nästa par att komma och hälsa på i form av Lotta och Magnus Persson som bodde i KL vårt första 1,5 år.

Idag blev det grillat lamm från Birgers chark, denna fantastiska affär i Lerum med kött som man bara kan drömma om! Sist vi såg Lotta och Magnus var när vi var hemma i julas och var och åt på en riktigt bra kinarestaurang i Göteborg.

Var helt överlycklig idag när min första bloggbok kom. Har genom en hemsida, som jag fått av Elisabeth B, och som heter blog2print, beställt en bok av allt jag skrev från jag startade i februari 2009 till siste decembersamma år. Har tänkt göra en bok för varje år.

Jag har ju som så många andra flera gånger sagt att "Åh, vad roligt det skulle vara att skriva en bok." Det är ju ett enormt projekt som de flesta aldrig startar. Istället för bok blev det en blogg, men nu när jag fick bloggboken så insåg jag, att med allt arbete som lagts ner, så har jag ju faktiskt skrivit en bok!

Den blev på nästan 300 sidor och har register så att det är lätt att söka. Fördelen med att få det som bok är att på internet ser man bara datum på de gamla inläggen och det kan vara svårt att komma ihåg när man gjorde vad. Här kan man bara sitta och bläddra och gå tillbaka hur lätt som helst. Så kul!!!

Barnen hemma igen, 5 juli

Så var det dags för våra kära skruttungar att komma hem igen. Anna hade haft det jättebra både i Norrköping och i Stockholm. Vi skrattade gott när hon berättade hur Marie och Linda åkt iväg för att titta på en sommarstuga och lämnat tältet till Anna, Cicci, Thea och Sandra för uppsättning. Fyra stadstjejer stod en stund och tittade på tältet, rullade ut det och hittade en mängd pinnar... Inte mycket blev gjort. Sol och bad istället i väntan på att experterna skulle komma tillbaka :)

Fredriks kommentar när han kom tillbaka från lägret var att det var den bästa veckan i hans liv! Gott betyg alltså och önskan om att få åka tillbaka nästa år. Han hade också följt med Erik hem ett par dagar och besökt ett vattenland som är väldigt bra.

Låter som om jag och Michi kan få en vecka själva nästa år också ;o)

Åstol igen, 3 juli

Idag var det dags för den årliga middagen ute med våra Rörtångenvänner. Bord var bokat på Åstols Rökeri och vi tog vår och Bergins båt ut. Totalt blev vi elva personer i år.

Tyvärr blev vi lite besvikna i år. Rökeriet tar betalt som en riktigt bra krog med priser på varmrätterna på uppåt 250-300 kronor, men servicen motsvarar inte detta. Flera saker vi beställde in kom aldrig och när vi sedan skulle betala så kunde de inte sitt eget kassasystem... Dessutom höll de på att tillverka nya, snygga betongmöbler. Fastän klockan var över tio på kvällen var maskinerna igång och störde middagen. Förstår att det måste bli klart, men det kanske skulle vara någon begränsning i arbetstiden. Lämnade senare på kvällen lätt irriterade. Hade dock en trevlig avslutning med lite vin på vår altan tillsammans med våra grannar.