19 december 2017

Insecta och julklappshandel

Igår blev det inget skrivet eller fotat. Jag åkte på någon bacill, troligen från dålig kyckling i loungen på Stansted och låg hemma hela dagen. Tur med matförgiftning att tiden man är sjuk är begränsad. Var bättre efter lunch, men så trött så jag låg nästan hela dagen och somnade sju för kvällen. Missade tyvärr årets julbord på Rörtången - så trist! Michi åkte dit och det var som alltid jättetrevligt.

Nu på morgonen har vi haft Patrik från Insecta på besök. Han kommer innan jul varje år och lägger ut råttgift i huset. Den här gången fick han även lägga en liten behållare i brevlådan. Jag har redan tagit två möss med vanlig råttfälla, men den kan vi ju inte ha i när vi är borta. Lite läskigt för Helene att ta söndergnagd post och inte veta om det gömmer sig en liten mus inunder...


Jag tog mig en tur in till Allum idag för att handla de sista julklapparna. Mellan Soft Touchs kontor och Allum var det ett vägarbete och endast en fil. Två bilar med förare fyllda av testosteron åkte in från varsitt håll samtidigt och båda vägrade att packa. En gick ur sin bil och skrek åt den andre och slagsmålet hängde i luften. På båda sidor växte köerna. Hur dum får man vara...


Fortsatte sedan min shoppingrunda runt halva Sverige, hann med en fika hos pappa och avslutade med graninköp nere vid Järnia. När Anna kom hem lagade vi en ny maträtt tillsammans. Det blev en asiatisk fisk- och skaldjursrätt. 



Vid halvtiotiden åkte jag sedan iväg för att hämta upp Fredrik på Landvetter. Som tur var så kom hans plan i tid. Nu har vi en hel vecka tillsammans!