18 januari 2011

Hemma i Sverige

Flygningen från Kuala Lumpur till Amsterdam gick bra. Den blev en timme försenad på grund av stark motvind så det blev en liten extra runda över Indien. Lustigt när man landar i Europa hur annorlunda allt blir. Kinesiska, malaysiska och engelska byts ut mot holländska, spanska och engelska. Folk går i sandaler fast det är minusgrader ute bara för att de kommer från ett varmt land eller kanske skall resa dit. Andra går i tjocka vinterkläder och ser nästan ut att frysa inomhus. På planet hamnade jag brevid en intressant malaysisk man som var stridspilot och som jobbade inom regeringen med försvarsfrågor. Han hade varit i Sverige och tittad på plan som de eventuellt skall köpa in till Malaysia!

Väl framme i Göteborg strax innan tio stod pappa och väntade på mig utanför tullen. Så roligt att träffa honom igen! Vädret var grått och ett par plusgrader. Inte den stora kylan jag väntat mig.

Det blev till att åka och handla lite direkt för att fylla på lite i kylskåpet. Pappa och jag åkte sedan ner till Aludden och åt lunch. Stekt vittling med kokt potatis och romsås. Gott och vackert med frusen sjöutsikt. Var sedan nere i centrum en snabbis och kollade det svenska bokutbudet.

På kvällen var jag hembjuden till pappa, men tog mig en promenad hem till syster Helene med familj och sade hej. Så roligt att se alla igen! Victor börjar komma ikapp mig i längd han med, den fulingen!

Hemma hos pappa började jag gapskratta när jag kom in. Han måste ha fått tag på årets tjockaste julgran. Den var helt abnorm. Helene hade mätt omkretsen som var på nästan 7 meter!

Pappa hade dukat fint och vår specialafton vi har minst en gång om året kunde ta sin början.


Nymalet nötkött låg härligt upplagt med rödbetor, saltgurka och lök. Den obligatoriska snapsen och ett glas öl väntade också. Råbiff - lite barbariskt förvisso - men väldigt gott!

Visst ser jag nöjd ut! Efteråt följde lite Combozolaost med ett glas rödvin. Tur jag ställt bilen och promenerat hem till pappa :)

Jetlagen började sedan sätta in och halvtio slocknade jag gott i huset hemma. Temperaturen hade nu gått upp från 10,6 till 13,8. Det finns fortfarande hopp om att det skall vara hyfsat varmt om ett par dagar...