13 september 2017

Spännande saker till hemmet

Toyotan skulle lämnas in på sexmånadersservice i morse i Petaling Jaya klockan nio. När bilen var på plats tog jag en Uber ut till Oasis Square i Ara Damansara för att titta på lite mer smarta lösningar till huset på Langkawi. Vilket fint område det var. En stor damm fanns där de byggt upp ett tiotal restauranger runt. Det såg verkligen trevligt ut! 


Hittade till slut byggnad 4 och gick upp till säkerhetskontoret. De hade inte hunnit öppna ännu. Jag var där kvart i tio och de skulle öppna halvelva. Promenerade då runt lite för att hitta ett café. Kom in i en litet shaoppingmall där jag hittade Kaleidoscope. Verkligen ett café i min stil. De hade hyllmeter efter hyllmeter med begagnade böcker till salu plus bord för att fika. Himmelriket! Sjönk ner i en soffa med en latte och boken jag hade med mig och försvann en halvtimme drygt. 


Väl åter i butiken så hade den öppnat och det kryllade av tekniska saker för telefoner, hemmalarm, timers m.m. 


Kom därifrån med en hel påse. Det blev fem smarta glödlampor till som styrs via wifi och en telefonapp. Det blev också vanliga lampknappar som man kan styra via telefonen så att man kan tända vanliga taklampor! Köpte också en liten central man kan sätta i en kontakt så att om någon t.ex. passerar en rörelsedetektor på utsidan så kan ljuset tändas i rummet innanför och en röst ropar: Hallå, vem där? 


När jag precis var klar fick jag telefonsamtal från agenten för det nya kontoret att det nu fanns en annan intressent också, så vi fick snabba på lite. Hem för att hämta lite papper, iväg till kontoret för att skriva ut en check - ja, det gör man fortfarande här - och gå igenom lite mail. Tobias pass hade kommit tillbaka nu så jag hjälpte honom att fixa ett litet inplastat id-kort och åkte sedan hemåt. Regnet började fullständigt vräka ner och när jag var 200 meter från Hijauan så ringde Toyota och sade att bilen var klar. Det blev till att vända Ubern och åka dit istället. Mycket flängande hit och dit, men också mycket som blev fixat!