27 augusti 2012

Rörtången, möbelsförsäljning och middag hos vänner.

Stackars Anna. Imorse fick hon gå upp tjugo över åtta för vi skulle till Kungälv och landet. Hon kom ju hem sent igår och var rätt trött. Nu var det i och för sig hon själv som bokat tid på en salong i Kungälv för att fixa naglarna inför resan till London. Medan hon var där passade jag på att göra lite ärenden. Det blev ett besök hos Linnea som sålt mina halsband, samt inköp av en stor "gardin" eller tavla att hänga på väggen med ett tryckt motiv av Pater Noster på. När Anna var klar åkte vi vidare ut till landet. Nu var det dags att stänga till huset, ta in alla möbler och göra iordning det för vintern.



När vi åkte därifrån stannade vi till hos Marie och Ingemar för att säga hejdå. Marie satte snabbt på lite kaffe och det blev fika med hembakta kakor.



När Anna och jag kom hem igen kom en rumänsk familj hem till oss och hämtade alla möblerna vi hade sålt på blocket. Det var Annas garderob, byrå, skrivbord och säng. Så skönt att bli av med allt. Flickan i familjen var fem år och hade hittills sovit på en uppfällbar säng och skulle nu äntligen få en riktig säng och var helt överlycklig. De hade inte haft råd att köpa riktiga möbler till sin dotter. Frun jobbade, men mannen var sjukskriven. Vi var nog lika glada som de och man kände att möblerna verkligen hamnade hos några som skulle uppskatta dem. Man får sig en tankeställare ibland över hur olika folk lever även här i Sverige.



Medan våra möbler packades på släpvagnen kom Bosse och Lotta och cyklade förbi och vi blev lite spontaninbjudna på middag. Anna var så trött så hon valde att stanna hemma, men jag traskade glatt iväg klockan sju. Vi har inte hunnit ses på hela sommaren, men så blev det middag idag och sedan skall jag ha dammiddag på torsdag så nu blir det två gånger på en vecka...



Det blev en supermysig kväll med Bosse, Lotta och Julia. Markus var inte hemma denna kväll. Traskade hemåt vid elvatiden i en kväll som kändes ganska höstlik. Virvlande löv, lite vind och regn. Det var helt mörkt ute redan klockan halvtio så nu märker man att sommaren med sina ljusa nätter helt är förbi.