21 augusti 2020

Ludde till Kuala Lumpur

På förmiddagen idag promenerade Michi och jag iväg till Ana Guzmans kontor. Det är de som sköter vår bostadsrättsförenings ekonomi. Fick veta att det är ordföranden i bostadsrättsföreningen, som bor på nr 16 här, som vi skall prata med vad gäller extra nycklar m.m. Då vet vi det. Anna har redan pratat med honom så vi får gå dit med henne då han bara pratar spanska. Efteråt hämtade vi bilen och åkte till affären där vi köpt bordet. De betalade tillbaka allt kontant så nu gäller det att hålla i handväskan. Vi åkte sedan runt lite och hittade ett café, Celine, i La Campana/Nueva Andalucia där vi åt en god frukost.



På vägen hem stannade vi till i badrumsaffär nummer två och här tycker jag det fanns mycket snyggt. Jag skulle vilja ha sådant här kakel som en fondvägg i badrummet däruppe.


Vi tittade även på badkar och Michi hoppade i. Fick snabbt smyga därifrån...


Det fanns en del fina stenar att ha på väggarna eller som golv också.




Nästa stopp blev köttaffären som var stängd igår. Nu var den öppen och vi kom hem med entrecote från Uruguay.


Ludde skulle flyga till Kuala Lumpur idag med Turkish Airlines och blev först nekad för han inte hade papper från malaysiska immigration. Jag har kollat allt hur många gånger som helst och det enda han skulle behöva var ett Permission to travel från malaysiska ambassaden och det hade jag fixat. Fick snabbt leta reda på reglerna, fota av och skicka. Där står det tydligen att Employment Pass category 1, EP1, är undantaget från att behöva brev från immigration. Till slut släppte de iväg honom i alla fall och vi kunde andas ut.

Framåt kvällskvisten kom våra tio stolar som vi beställt till vårt stora bord. Nu har vi någonstans att sitta men ingenstans att ställa maten.


Ett relativt nytt boutiquehotell någon kilometer från oss brann i natt. Läskigt!


Vi åkte tillbaka till El Corte Ingles på eftermiddagen där vi sett ett annat snyggt bord och gjorde även ett besök igen på Casa där två solstolar blev köpta. Sakta, sakta blir mer och mer klart. Vi var inte hemma förrän vid halvnio och då blev det febril verksamhet i köket då alla var superhungriga.


Michi plockade snabbt fram en bricka med godsaker så vi fick stilal hungern lite medan potatis och paprika tillagades i ugnen.


Det blir väldigt vackert på kvällen ut mot havet.


Alla lyktor kom fram till middagen. Det blir så fint!


På Facebook i Malaysia kom den här bilden upp idag. Det är rätt roligt hur olika man ser på hur det hjälper/inte hjälper med mask...


Det är alltid många som kommenterar användandet av mask i Sverige. Världen tycker olika. Trots allt känns det som om fler och fler företag i Sverige anser att mask kan vara bra, t.ex. hotell.