06 juli 2014

Äntligen ut till Rönnängs Brygga

Solen strålade från en klarblå himmel idag igen när det var dags för frukost. Underbart att kunna sitta ute!


Farfar Anders kom upp till oss på lite frukost också. Hans jordfelsbrytare hade slagit av så han fick slänga all mat i kylskåpet när han kom ut igår. Då fick det bli lite proviant hos oss istället.



Vi var senare nere en stund hos Cathrine och Michi demonstrerade sin elsak mot muskelsmärta. Det är två små brickor med svagström och hjälper fantastiskt när man har värk i en axel eller arm till exempel.



Efter att ha kört ungdomarna och farfar till bussen i Kode så åkte Michi, Fredrik och jag ut till Rönnängs Brygga för att äta lite middag. Fick in förrätt i form av Skagentoast och det var fantastiskt gott.



Sedan hände ingenting. Vi väntade en dryg timme på vår varmrätt och inget kom. Alla som kommit långt senare fick in sina maträtter. Vi frågade vår servitör och han var så stressad, trots att det inte var fullt, och bara sade att det var rörigt i köket och mycket folk. Han återkom dock aldrig med något svar. Till slut fick vi fråga en annan servitris som jobbat där i flera år och som är väldigt proffsig. Vår mat hade aldrig blivit beställd. Hon fixade till det på fem minuter, men när min musselsoppa kom var alla musslorna stängda. Ut med den igen och sedan in med en ny. Hon såg lätt trött ut på sin kollega och allt som hände. När hon kom ut med tre stora glassfat till bordet brevid sprang några barn förbi och knuffade till henne så en tallrik hamnade uppochner. Hon såg ut att bara vilja gå hem, stackaren.




När notan kom in bad hon om ursäkt och vi fick endast betala för våra tre förrätter, ingen dricka, ingen varmrätt. Så otroligt snällt och schysst gjort. Hon fick jobba för tre denna kvällen och gjorde det så bra! Maskinerna för betalning fungerade inte heller så jag fick in en hel hög för att prova mig fram :)





När vi kom tillbaka till Rörtången var det helt stilla och så vackert. Båten bara gled tyst in på båtplatsen och det var en sådan fantastisk kväll!



Michi och jag satte oss på altanen en stund för att bara njuta av kvällen. Fredrik försvann snabbt iväg till sina kompisar.




Äntligen fick vi en skön båttur och en riktig sommarkväll här på Rörtången!