11 juni 2014

Studentuppvaktning för Jakob och middag hos Helene och Thomas

Vaknade tidigt denna första dag och var redan igång med att damma huset klockan sju på morgonen. Underbart väder idag och bara roliga saker att göra - förutom att damma möjligen...


Framåt eftermiddagen var jag hembjuden till Åsa när hennes "minsting" Jakob nu tog studenten. Han blev hemskjutsad av sin kusin i en nercabbad bil. Han såg väldigt nöjd ut.


Även storasyster Erika var på plats och det var roligt att få träffa hela familjen igen.


Efter smörgåstårta - väldigt gott när man bor långt borta i förskingringen - och cheesecake med kaffe så var det dags för presentöppning ute på en solig altan.


Vi hade köpt ett par manschettknappar i tenn från Royal Selangor. I Malaysia är tenn lika stort som här i Sverige och de har väldigt mycket fina saker.


Så fort paketen var färdigöppnade var det dags att åka hem till syrran. Hon och Thomas bjöd på både middag och champagne.


Det är så underbart att kunna sitta ute och äta. Det är svalare än i Malaysia och framför allt ljusare på kvällarna. Med Malaysia nästan vid ekvatorn går solen både upp och ner klockan sju. Här kan man bara sitta och njuta av ljuset 18-20 timmar per dygn just nu. Det blev god italiensk buffet.


Framåt elvatiden slocknade jag gott i min säng. Tidsskillnaden på sex timmar kommer att ta några dagar att ta sig förbi. De brukar säga att man vänjer sig en timme per dygn ungefär, så idag var det ju bara fem timmar kvar. Har dock inget emot att vakna tidigt, för det är ju inte min normala dygnsrytm annars.