19 mars 2012

Till Langkawi 16-18 mars, dag 1

Nu har våra goda vänner, Eva och Leif, varit på Langkawi sedan i måndags. Eftersom Michi missade dem här i KL sist och kommer att vara bortrest när de kommer tillbaka ,så bestämde vi oss för att åka till Langkawi och träffa dem där. Vi hade bokat ett rum på samma hotell, Sunset Beach. Jag åkte upp redan med flyget 12.30, hyrde bil för första gången och kom till hotellet rätt tidigt. Hann med ett par timmar på stranden, vilket var alldeles lagom, och klockan sex var det uppdukat med kaffe och avec på altanen till rum 128. Vi hade fått ett familjerum, rum 88, så det var inte många steg emellan. De hade till och med med sig Kalles Kaviar så det blev kex med kaviar också. Mums.



Vid halvniotiden traskade vi alla fem iväg till Orchidria för lite goda skaldjur. Michi landade vid halvnio och hade inget bagage utan kom direkt till restaurangen. 



Så var det dags att gå och titta på alla fiskar, räkor och humrar och välja ut vad vi skulle ha till middag.


Det blev tigerräkor med tre olika tillbehör; vitlök, chili och sötsur sås.


För att krydda till det lite beställde vi in chili padi, soya med små gröna chilibitar i. Starkt och gott!



Havsluften tar sitt och efter middagen var vi alla rätt trötta och klockan närmade sig halvtolv. Det blev en stilla promenad tillbaka till hotellet och en liten kvällsdrink på Oasis innan det var dags att sova.


Fick en fråga på en tidigare blogg, men vet inte vem som skickade in den, så svaret kommer här. Alla göteborgskex finns att köpa på Village Grocers i 1 Mont Kiara mitt emot Plaza Mont Kiara :)

På Bens med Gunilla och Nasha

Måndagen den 12 mars träffades Gunilla, Nasha och jag på vårt favoritställe: Bens i KLCC. Denna gång hade vi anledning att fira och sörja. Firandet var att all ekonomi och annat kring världsmötet äntligen var avslutat. Sörja - Gunilla har nu fått sitt visum och flyttar till Indien i slutet mars/början av april. Vi tog helt enkelt in en flaska champagne och mådde sedan hur bra som helst.


Provade en sallad med thai beef som jag inte testat tidigare och den var jättegod som det mesta här!



Så här snygga var vi. Med tanke på hur mycket vi jobbade, så många timmar vi lade ner och ändå betalade varenda aktivitet vi var med på - även champagnen - så fick vi i alla fall njuta en stund nu:)




Efteråt promenerade vi bort till Kartinis som hade modevisningen på världsmötet. En Swea från Sverige hade beställt en jacka/blus som vi hämtade ut och som Michi skall ta med hem till Sverige när han åker senare i vår. Så avslutade vi dagen med kaffe på Coffee Bean. En mycket trevlig dag :)