25 maj 2024

Matmarknad, bryggeri och matlagningstävling

Efter frukosten denna morgon bar det av till Epernays matmarknad som är öppen endast på lördagar. Ikväll skulle det vara en matlagningstävling för alla utom mig. Jag skulle vara domare. Lottdragning gjordes igår och förrätt ska göras av Fredrik och Michi, varmrätt av Anna och Tuva samt dessert av Madeleine och Erik. Fritt att botanisera på marknaden och göra vad man vill.


Det var en jättefin marknad med all upptänklig mat och massor med vackra blommor.


Det fanns givetvis champagne även här, men det var bara killarna som tog det framåt tolvtiden. Vi andra kände oss inte redo än.


Efter uppackad mat tog Madeleine, Michi och jag en promenad runt stan igen och avslutade med kaffe på ett litet torg. Vi beställde capuccino och fick in som en hel efterrätt!



Väl hemma igen började förberedelserna på olika håll. Madeleine började göra egna maränger. Såg ju väldigt gott och proffsigt ut.


Hockey-VM sattes på. Sverige har ju varit väldigt bra hela tiden, men idag förlorade de mot Tjeckien i semifinalen. Inte roligt. Det blev Fredriks curry framför TV:n.


Erik hade hittat att det fanns ett bryggeri nära där vi bodde som öppnade halvsex så vi promenerade dit för att prova fransk öl innan det var dags för middagen.


Det fanns många sorter att välja mellan och de flesta var från bryggeriet.



Middagen serverades klockan åtta och först ut var Michi och Fredrik.


De presenterade sin förrätt som var havskräftor med en väldigt god sås upplagt på smörstekt surdegsbröd.


Nästa team var Anna och Tuva som presenterade sin varmrätt.


Nu fick vi kycklingfilé med vit sparris och smashad potatis. Anna och Erik hade till och med haft med sin sous vide från England så kycklingen var väldigt mör.


Sist i raden av kockar var Madeleine och Erik med sin dessert.


Det blev färska bär med maränger och en champagnefoam. 


Det blev en trerättersmiddag som var lika bra som på en restaurang. Det blev ingen vinnare utan tre. Vilken avslutning på resan.